Chiar dacă au întâlnit liderul clasamentului Ligii a II-a, dinamoviştii orădeni au avut o prestaţie excelentă şi au fost foarte aproape să producă surpriza în prima etapă din Cupa României. Doar lipsa de experienţă a făcut ca aceştia să nu fie capabili să gestioneze pe final un avantaj de 3 goluri (6-3) şi să încaseze apoi, în prelungiri, alte 5 goluri.

Cu aproximativ 400 de spectatori în tribune, mai mulţi faţă de partidele din campionat, Dinamo Oradea a evoluat de la egal la egal cu liderul Ligii a II-a în primul tur al Cupei României. Acest lucru a fost posibil şi datorită celor două „implanturi” de răsunet, Cristian Cigan şi Tibor Szeles. Lor li s-a mai adăugat Daniel Gavrilaş, întregul contingent venind să întărească lotul cu care Dinamo va aborda partea a doua a campionatului. Totodată aceste legitimări sunt binevenite câtă vreme Raul Ember s-a aflat la ultimul său joc pentru echipa orădeană.

 

Au pierdut un avantaj de 3 goluri pe final

Prima repriză a avut două părţi distincte. Începutul a aparţinut clar orădenilor care au şi marcat de două ori în minutele 5 şi 14 prin Tibi Szeles, probabil cel mai bun jucător orădean de fotbal pe teren redus. Liderul a replicat imediat şi a reuşit să egaleze în următoarele două minute prin Acatrinei, care de altfel a stabilit şi scorul la pauză. La reluarea părţii secunde gazdele au fost de neoprit reuşind să puncteze de trei ori în 6 minute prin Cigan (24), Ferik (25) şi Şumălan (26). Nemaiavând nimic de pierdut, antrenorul oaspeţilor a riscat scoţând portarul şi introducând un jucător de câmp pe faza ofensivă. Tactica a dat rezultate, Clujana reuşind să reducă din diferenţă prin Kiss în minutul 28. Gazdele au replicat prin acelaşi Tibi Szeles care a făcut 6-3 marcând cel mai spectaculos gol al partidei. Cu orgoliul rănit, liderul Ligii a II-a a mizat totul pe cartea atacului, alegere care în cele din urmă a dat roade. Reduta orădeană a rezistat până cu trei minute înainte de final. Din păcate, în acea perioadă până la terminarea timpului regulamentar, oaspeţii au izbutit să egaleze, golurile fiind marcate de Incze (38), Cioară (39) şi Timiş (40). Cum în futsal fazele se succed cu repeziciune, orădenii ar fi putut tranşa duelul prin Giura dar acesta a trimis pe lângă o centrare excelentă venită de la Szeles. Aşadar a fost nevoie de prelungiri pentru stabilirea echipei învingătoare. Experienţa superioară a clujenilor a ieşit în evidenţă astfel că în cele 10 minute de prelungiri aceştia au mai punctat de 5 ori prin R. Tamas (44), Incze (45, 46, 48) şi Buburuz (49). Scor final 6-11, total nedrept mai ales după cum a decurs jocul atât cât a durat timpul regulamentar.

 

Alte rezultate din prima fază a Cupei României: Bukovina Vicov - Ceahlăul Piatra Neamţ 10-1; Fortius Buzău - Luceafarul Buzău 9-7; West Deva - Pro-Tineret Sighisoara 8-7; Kereszthegy Remetea - Inter Gheorgheni 10-11. Duelul Colţea 1920 Braşov - KSE Targu Secuiesc se dispută astăzi de la ora 18.00.

Următorul joc al orădenilor se va desfăşura tot în Arena Antonio Alexe, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 15.00, atunci când vor înfrunta Inter Gheorgheni, a 9-a clasată.

Dinamo Oradea: Cr. Marin - R. Giura, Cr. Cigan, T. Szeles, S. Grozav. Au mai jucat: Mihalesc, Satmari, Gavrilaş, G. Zima, Samuilă, Ferik, Şumălan, Belteghi, Rozsa.

Antrenori: Cristian Ungur şi Alin Pintea

Clujana Cluj-Napoca: Filimon - B. Cioară, Kis, Bercea, Timiş. Au mai jucat: Ferghete, Incze, Acatrinei, Buburuz, R. Tamas.

Antrenor: Miklos Tamas.