Cu numeroase absenţe din formula de bază, echipa de handbal feminin pregătită de Doina şi Cristian Ardelean nu a putut ţine piept unei formaţii cu ambiţii înalte. Astfel, la capătul unui joc în care s-au descurcat relativ bine până la pauză, orădencele au fost învinse 30-19 (12-9) în deplasare de către Dacia Mioveni într-o partidă contând pentru runda a 20-a din Seria B a Diviziei A.

Studentele orădence au intrat bine în meci şi după primele minute conduceau cu scorul de 2-1. Din păcate au urmat câteva ratări din poziţie de unu la unu şi patru eliminări consecutive până în minutul 10, fapt care a contat în economia primei reprize. Cu toate acestea, CSU, alcătuită cu preponderenţă din junioare, a izbutit să se menţină în siajul adversarei până la pauză, gazdele terminând primele 30 de minute cu un avantaj de trei goluri (12-9). După reluare, orădencele s-au apropiat la două lungimi (12-10). Acesta a fost cel mai mic ecart între cele două echipe deoarece au urmat 5 goluri consecutive înscrise de către fetele pregătite de Luminiţa Huţupan şi Carmen Amariei. Acest parţial a fost momentul în care argeşencele s-au desprins practic în învingătoare. Având în vedere că nimic nu se mai putea schimba, CSU nu a mai forţat pentru a se feri de accidentări asta deoarece sâmbătă orădencele vor primi vizita lui SCM Timişoara, a doua clasată. Aşadar, lipsite de aportul a cinci jucătoare de bază (Vârtic, Biţiş-Garipova, Vrabie, Munteanu şi Hlinca) greul a căzut pe umerii junioarelor care, în ciuda înfrângerii, au dat satisfacţie. Nu în ultimul rând trebuie menţionat aportul experimentatelor Jenica Rudics, Cipriana Petric şi Valeria Motogna care din nou ş-au făcut bine treaba. „Trebuie să trecem repede peste acest eşec şi să ne recuperăm bine după o deplasare lungă deoarece peste doar trei zile ne aşteaptă un meci foarte greu pe teren propriu cu SCM Timişoara, a doua clasată. Ne dorim să oferim o replică bună uneia dintre cele mai valoroase formaţii din serie”, a declarat, imediat după terminarea partidei, Cristian Ardelean, antrenorul secund al CSU Oradea. În ciuda eşeculului, bihorencele se menţin pe locul al 4-lea cu 29 de puncte după 9 victorii, 2 remize şi 7 eşecuri.

Aşadar, în următoarea etapă, studentele vor evolua sâmbătă, de la ora 13.00, în sala de sport a Universităţii, cu SCM Timişoara. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

CSU Oradea: Claudia Cetăţeanu, Crina Pintea, Anca Ardelean – Jenica Rudics 6 goluri, Cristina Abodi 4, Cipriana Petric 3, Raluca Bîscă 1, Anamaria Hercuţ 1, Dana Verzea 1, Ştefania Roatiş 2, Valeria Motogna 1, Denisa Tudose, Amina Tovt şi Irina Munteanu. Antrenori: Doina şi Cristian Ardelean.