În acest sfârşit de săptămână, în comuna Cumpăna din județul Constanța, va avea loc faza finnală a Cupei Satelor la fotbal rezervată copiilor cu vârsta de 13 ani. Între cele opt finaliste se află şi echipa comunei Sânmartin.  

La faza finală s-au calificat opt echipe, Cumpăna (Constanța), Dumbrăvița (Timiș), Feldioara (Brașov), Rudeni (Ilfov), Ruginoasa (Iași), Sânmartin (Bihor), Turburea (Gorj), Vârtoape (Teleorman), care la şedinţa tehnică de astăzi vor fi repartizate în două grupe a câte patru echipe. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”, primele două clasate se vor califica în semifinale, ulterior se dispută finala mică și finala mare. Echipa din Sânmartin, antrenată de prof. Eugen Ilisoi, îi are în componenţă pe Luca Hadadea, Mihai Hadadea, Bogdan Creţ, David Maghiar, Marius Haica, David Bala, Damian Haşaş, Filip Vereş, Daniel Moldovan, Eduard Lupu, Narcis Dărăban, Fineas Domocoş, Narcis Bronţ, Patrick Indrie, George Zbârce, Casian Cirtea. Pe lângă componenţi ai CSC Sânmartin, în lot se regăsesc şi jucători de la LPS Bihorul de la grupele pregătite de prof. Lucian Stance şi prof. Gheorghe Ghiţ. Delegaţia bihoreană este condusă de Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor, şi delegatul Dan Brata.

Partidele se dispută pe două reprize de câte 15 minute, cu pauză de 5 minute. Fiecare echipă e formată din portar și 8 jucători de câmp. Câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor va însoţi echipa națională de fotbal a României în deplasarea din Norvegia (preliminariile Euro 2020, 7 iunie), iar locurile 2 și 3 vor beneficia de un program VIP la partida România-Spania (5 septembrie) din preliminariile aceleiași competiții. De asemenea, vor fi premiați cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgheterul fazei finale.

Meciurile din ultimul act vor fi arbitrate de Sebastian Colțescu și Horia Mladinovici, toate partidele vor fi supervizate de foștii internaționali Ion Geolgău, manager Scouting FRF, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu, membri ai Comisiei Tehnice FRF.