După eliminarea rușinoasă a concitadinilor de la Bihorul, care au părăsit întrecerea încă din etapa a doua a fazei județene a Cupei României, doar Gloria duce Beiușul spre fazele superioare ale competiției knockout. Beiușenii s-au impus miercuri, 4 septembrie, pe teren propriu, cu un scor de tenis – 6 la 0! – în fața echipei din eșalonul patru, CSM Olimpia Salonta.

Pe Stadionul Municipal „Francisc Matei”, beiușenii de la Gloria au administrat un sec 6 la 0 (3-0 la pauză) salontanilor de la Olimpia, marcatorii fiind: Mădălin Trip (minutul 6, din penalty), Marinel Rusu (min. 38), Mark Micle (min. 39), Ionuț Manea (minutele 81 și 86) și Cristian Marcu (minutul 87, din penalty). Deși partida a fost una la dispoziția gazdelor, brigada de arbitri, formată din Cosmin Cormoș și asistenții George Urs și Radu-Mihnea Curta, toți din Oradea, a avut mult de lucru, fiind împărțite jucătorilor șase cartonașe galbene și unul roșu. De la gazde, au văzut cartonașul galben Cristian Marcu, Adrian Ban și Ionuț Oraș, în timp ce de la oaspeți au fost avertizați cu „galben” Călin Șipoș și, de două ori, Ionuț Perț, care, firește, a văzut și cartonașul roșu, fiind eliminat în minutul 66.

Cu ocazia partidei, Claudiu Borza, managerul Gloriei Beiuș, a precizat că obiectivele sunt promovarea în Liga a patra și accederea în etapele superioare ale fazei județene a Cupei României. Borza a mai declarat că toți cei de la Gloria și-au propus ca, prin rezultate și calitatea jocului prestat, să-i readucă pe beiușeni la stadion. Pentru atingerea acestor obiective, echipa s-a mai întărit cu doi jucători: Ionuț Oraș, venit de la Unirea Roșia, și Mădălin Trip, fotbalistul anului 2018 în clasamentul Asociației Județene de Fotbal Bihor.

Întrebat despre șansele de promovare în eșalonul fotbalistic superior, Ionuț Oraș (37 de ani) a declarat că a revenit la Beiuș cu acest gând, iar nivelul tehnico-tactic al echipei antrenate de Ciprian Carțiș îl îndreptățește să spere la îndeplinirea obiectivului asumat de toți cei din cadrul clubului.