În perioada 3-4 august va avea loc, pe dealul Şomleului (craterul de la Betfia), etapa cu numărul patru din cadrul Cupei Naţionale de enduro - CNE4 Thermal Enduro, un concurs de coborâre montană pe bicicletă. Organizatorul acestei etape este CS Woodfellas MBA – club sportiv înfiintat în urmă cu doi ani din dorinţa de a promova mersul pe bicicletă şi în special pe cel de coborâre în pantă.

„Anul acesta este pentru a 4-a oară cand organizăm acest eveniment şi am dori ca pe această cale să invităm spectatorii, turiştii, curioşii şi pe oricine mai doreşte, să asiste cum se dau la vale cei mai buni biciclişti din ţară în domeniul Down Hill – Enduro”, a declarat Fabian Istvan, organizatorul întrecerii. Pentru cei care nu cunosc termenul de enduro MTB, este vorba despre o competiţie de biciclete în care cel mai important este ca participantul să coboare cât mai repede posibil un anumit număr de trasee, în cazul de faţă 6 la număr. Se cronometrează strict coborârile, deci, în consecinţă, nu va lipsi nici spectacolul, având în vedere că fiecare traseu este diferit faţă de celălalt. 

Evenimentul propriu-zis va începe duminică, 4 august, de la ora 09.00, cu primele 3 trasee după care va exista o pauză de masă la Caii din Vale (Betfia); competiţia va fi reluată de la ora 16.00, cu următoarele 3 trasee, două dintre ele fiind cele mai spectaculoase. În tot acest timp, pe păşunea de sub deal băieţii de la magazinul local (Greenbike.ro) vor aştepta pasionaţii cu un stand unde se vor putea testa câteva dintre bicicletele specifice acestui sport şi nu numai. Vor fi oferite răcoritoare şi suport tehnic pentru bicicletele din dotare.

Echipa Woodfellas Racing Băile Felix este formată din aproximativ 15 oameni, respectiv 3 adulţi şi 12 juniori. Scopul formării acestei echipe a fost unul simplu, acela de a oferi din cunoştinţele acumulate şi altor pasionaţi, să scoată oamenii în natură şi să aibă o echipă cu care să se prezinte la concursuri în ţară. Momentan, echipa Woodfellas Racing Băile Felix este pe locul al doilea după parcurgerea a trei etape competiţionale din campionatul naţional.

Fabian Istvan, unul dintre organizatori, poate fi contactat la numărul de telefon 0742.022.996 sau la adresa de e-mail fabianistvandh@gmail.com pentru mai multe detalii.