Duelul studențesc din Banatul de munte a fost adjudecat, după un final de meci excelent, de către echipa gazdă. Astfel, la capătul unei partide care a contat pentru etapa a 22-a din Seria B a Diviziei A, CSUReșița a învins 26-20 (12-11) pe CSU Oradea.

Învinse 28-25 în tur la Oradea, studentele bănățence au fost mai determinate, iar moralul bun obținut după victoria din deplasare, de la Argeș, din etapa trecută, le-a dat aripi pentru un nou succes. În schimb, CSU Oradea, echipă măcinată de unele probleme interne în săptămâna premergătoarea acestui meci, s-a prezentat onorabil reușind să țină jocul în suspans timp de o repriză și jumătate. În ultimul sfert însă, căderea oaspetelor, pe fondul unor inexactități la finalizare, a fost fructificată la maxim de către formația gazdă care a galopat spre o victorie fără emoții spre final. „Un exemplu de sacrificiu al Ciprianei Petric, căpitanul nostru, care a ajuns la Reșița cu mașina personală direct de la înmormântarea tatălui ei, iar cu toate acestea și-a adunat din puetrile rămase pentru a-și ajuta echipa. Cu astfel de oameni, handbalul feminin nu va pieri pe malurile Crișului Repede”, a declarat Cristian Ardelean, antrenorul secund al formației orădene. Principalele marcatoare au fost Jenica Rudics 5 goluri, Cipriana Petric și Cristina Abodi ambele cu câte trei reușite. După 22 de runde disputate, CSU Oradea ocupă locul al 6-lea cu 29 de puncte acumulate din 9 victorii, 2 remize și 9 înfrângeri. Pentru bihorence urmează o nouă pauză, următorul joc fiind programat pentru sâmbătă, 28 aprilie, atunci când vor evolua tot în deplasare, cu Național Râmnicu Vâlcea, a 9-a clasată.

Alte rezultate înregistrate în etapa a 22-a: Național Râmnicu Vâlcea - CSU de Vest Timișoara 31-26, SCM Timișoara - Olimpic Târgu Mureș 36-24, Minaur Baia Mare - Corona 2 Brașov 34-25 și Dacia Mioveni - Crișul Chișineu-Criș 28-23. Echipele ACS Odorheiu Secuiesc și FC Argeș au stat.

Pe primele locuri în clasament sunt: 1. Minaura Baia Mare - 52 p (18 j), 2. SCM Timișoara - 45 p (18 j), 3. Dacia Mioveni - 34 p (19 j) și 4. Corona 2 Brașov - 34 p (19 j).