Victoria 1-3 (22-25, 25-21, 19-25 şi 18-25) obţinută de către CSU Oradea, în deplasare, pe terenul echipei CSU Poli Timişoara, în cadrul etapei a 10-a din Seria Vest a Diviziei A2, i-a asigurat prezenţa la turneul semifinal de promovare în Divizia A1.

 

Chiar dacă faţă în faţă s-au aflat ocupantele locurilor doi şi trei în serie, diferenţa de valoare a fost evident în favoarea bihorencelor care au demonstrat asta pe teren. Fetele pregătite de către Mariana Szabo Alexi au început bine jocul adjudecându-şi primele 3 puncte ale partidei. Poli a revenit însă şi a reuşit să întoarcă rezultatul destul de repede, scor 5-4. Gazdele s-au menţinut la conducere până spre jumătatea primului set atunci când echipa oaspete a reuşit să egaleze la 11. Totuşi, iniţiativa a rămas la CSU Poli, iar antrenoarea orădenceleor a solicitat timp de odihnă la scorul de 16-13 pentru gazde. Treptat vizitatoarele au revenit în meci reuşind să egaleze la 19 şi apoi să preia conducerea, scor 20-19. Din acel moment şi până la final CSU Oradea a jucat bine reuşid să câştige primul set cu 25-22.

 

Setul doi controlat de gazde

Euforia dată de câştigarea primului set le-a dminuat nivelul de concentrare fetelor de la CSU Oradea astfel că setul doi a început în nota de dominare a gazdelor care s-au desprins imediat la 4-0. Cursa de urmărire nu a dat rezultate astfel că Mariana Szabo Alexi a solicitat timp de odihnă la scorul de 14-8 în favoarea gazdelor şi apoi la scorul de 18-12. Nimic notabil nu s-a mai petrecut în continuare astfel că bănăţencele şi-au adjudecat setul al doilea cu 25-21.

 

Oradea a dominat seturile trei şi patru

Setul al treilea s-a disputat sub semnul echilibrului, niciuna dintre echipe nereuşind să se distanţeze la mai mult de 2 puncte diferenţă până la jumătatea acestuia. Atunci, echipa oaspete a punctat de 3 ori consecutiv astfel că scorul devenea 17-13 pentru CSU Oradea, iar antrenorul gazdelor a solicitat timp de odihnă. Din fericire acesta a contribuit şi mai mult la căderea echipei sale astfel că Oradea se ducea la 9 puncte diferenţă, scor 23-14, moment în care din nou Timişoara a cerut timp de odihnă. Gazdele au revenit în joc dar a fost tardiv astfel că echipa oaspete câştiga setul cu 25-19. Setul al patrulea, cel care avea să fie şi ultmul al partidei, a fost început bine de către orădence care au condus pe rând cu 4-1, 6-4, 8-7 şi 9-8. CSU Poli a reuşit să revină şi a preluat conducerea (10-9). A fost doar un uşor moment de dezechilibru deoarece Oradea a revenit imediat în frunte ducându-se la 6 puncte diferenţă, scor 21-15. Echipa din oraşul de pe Bega a punctat de trei ori consecutiv fapt care a determinat echipa tehnică a bihorencelor să solicite timp de odihnă la scorul de 21-18. Acesta a avut efectul scontat, elevele Marianei Szabo Alexi câştigând ultimele 4 puncte ale partidei astfel că scorul setului 4 a fost 25-18.

Aşadar CSU Oradea câştigă până la urmă destul de clar deplasarea de la Timişoara şi îşi asigură astfel locul al doilea în SeriaVest, performanţă care reprezintă calificarea la turneul semifinal de promovare. Bihorencele au terminat astfel faza întâi a competiţiei cu un bilanţ de 8 victorii şi 2 înfrângeri, ambele fiindu-i administrate de către U Cluj, liderul neînvins.

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (cpt.), Pașca Anca, Nistor Popovici Rossana, Știrbu Ilinca, Haidu Roxana, Breban Alexandra, Blaj Giulia, Bikfalvi Alexandra, Pura Mădălina, Keresztesi Alexandra, Nagy Nora, Gagyi Emesche, Lăscuț Nicola, Szabo-Alexi Daria. Antrenoare: Szabo-Alexi Mariana