Etapa a 7-a din cadrul Seriei Vest a Diviziei A2 programează derby-ul acesui campionat între bihorence, ocupantele locul al doilea, și liderul neînvins, U Cluj-Napoca. Partida se va disputa sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 13.00, în sala de sport a Universității din Oradea.

După 6 etape disputate, aceste două echipe au cele mai bune linii de clasament. Dacă orădencele antrenate de către Mariana Szabo Alexi au 5 victorii și o înfrângere, care i-a fost administrată tocmai de U Cluj, echipa din orașul de pe Someș are doar victorii pe linie în cele 6 runde jucate până acum. Deși vorbim aici despre derby-ul acestei serii, modul în care a câștigat U Cluj manșa tur cu CSU Oradea, în minimum de seturi și la diferențe clare de scor (la 14, la 15 și la 21), ne determină să credem că victoria va fi extrem de greu de obținut de către fetele de la CSU. Până la acest moment, orădencele au câștigat 15 seturi și au pierdut trei, pe cele din meciul cu U. În același timp clujencele au 18 seturi câștigate și doar 2 pierdute, într-un meci cu CSU CNUE Târgu Mureș, formație pe care Oradea a bătut-o în minimum de seturi. Așadar misiune extrem de dificilă pentru CSU Oradea în fața unei echipe care a mai bătut-o o dată și în perioada precompetițională.

Celelate jocuri ale etapei a 7-a sunt: CSU CNUE Târgu Mureș - CSM Sighetu Marmației și CSU Poli Timișoara - CSM Caransebeș.