CSM CSU Oradea s-a zbătut să prelungească seria semifinală cu CSO Voluntari, dar deznodământul a fost același ca și în cele două meciuri de la Oradea, astfel că echipa orădeană se mai poate consola cu medalia de bronz. Victorioasă pe teren propriu cu 85-79 (15-20, 16-20, 32-21, 22-18), formația din Voluntari s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin, după ce în acest sezon și-a adjudecat Cupa României.

Ilfovenii au început mai bine (13-6), dar și relica orădenilor a fost pe măsură, cu un parțial de 14-0 (13-20), repriza încheindu-se cu un avantaj de cinci puncte pentru CSM CSU (15-20). Diferenţa a crescut şi la opt „lungimi”, însă în minutul 15, gazdele au reuşit să egaleze la 29! A urmat o nouă perioadă mai bună a oaspeţilor, care la pauză au reuşit să intre cu un avans de nouă puncte (31-40). Chiar zece în startul sfertului trei, după care echipa orădeană a înregistrat un recul, permiţând ilfovenilor să preia conducerea (55-54). Dacă gazdele s-au dovedit tot mai precise de la distanţă, oaspeţii au irosit cu uşurinţă aruncări libere şi înaintea secvenţei decisive CSO. Voluntari avea un avantaj de o posesie (63-61). Ecartul avea să crească şi la opt lungimi, dar CSM CSU a avut reacţie, apropiindu-se la două în ultimul minut (81-79). Mai mult, Richard a avut şansa egalării cu 16 secunde înainte de final, refuzată de arbitri, care nu au acordat coş valabil la aruncarea cu panoul, intervenția lui Thompson venind  prea târziu, după ce mingea a atins sticla! Scăpată cu bine din acel moment dificil, CSO Voluntari a fructificat aruncările libere din ultimele secunde şi s-a impus cu 85-79.

Dacă echipa din Voluntari s-a calificat în prima finală de campionat, formaţia orădeană va juca pentru locurile 3-4 cu, probabil, FC Argeş Piteşti, după sistemul cel mai bun din trei partide.

CSO: Toddrick Gotcher 12, Render Woods 5, Marcu Badiu 7, Ousmane Barro 4, Vlad Moldoveanu 26, Saunas Vasiliauskis 18, Rolland Torok, David Vida, Eric Thompson jr. 11, Malcolm Lee 2, Daniel Voicu, Cezar Stănescu. Antrenor: Sasa Ocokoljic

CSM CSU: Kris Richard 22, Stephen Holt 9, Dovis Bickauskis 6. Tudor Fometescu 6, Vlad Marinău 2, Enzo Vescan, Garlon Green 4, Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu 7, Alexandre Gavrilovic 12, Mark Ogden 4, Nikola Markovic 7. Antrenor: Cristian Achim

Arbitri: Ciprian Stoica, Alin Faur, Alexandra Stan

Comisar FRB: Mircea Martiș