Handbaliştii au terminat sezonul competiţional 2017-2018 cu o nouă victorie. Astfel, într-un meci contând pentru etapa a 22-a, ultima din Seria B a Diviziei A, CSM Oradea a învins 38-34 (17-19) pe Universitatea Craiova.

 

Cele câteva zeci de spectatori prezenţi în tribunele Arenei „Antonio Alexe” la o oră, totuşi, neaccesibilă (joi, ora 12.00) pentru majoritatea iubitorilor acestui sport au aplaudat îndelung nu atât victoria, cât parcursul aproape perfect în actuala ediţie de campionat în care bihorenii au pierdut un singur meci, câştigându-le pe toate celelalte. Câştigarea campionatului (la 18 puncte faţă de a doua clasată) le permite, evident, să se înscrie în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale. Cu toate acestea, cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla după ce managementul clubului nu a reuşit să atragă resurse financiare private care să asigure fondurile necesare pentru o participare onorabilă în primul eşalon.

Duel echilibrat în majoritatea timpului

Revenind la disputa cu Universitatea Craiova, aceasta a avut două reprize distincte. Prima parte a meciului nu a fost una reuşită pentru băieţii pregătiţi de Sebi Tudor, care, deşi se aflau în avantaj 14-11 în minutul 19, până la pauză au mai înscris trei goluri, încasând în schimb 8. Debutul părţii secunde a consemnat un echilibru în teren, dar treptat bihorenii au preluat iniţiativa, astfel că au reuşit să egaleze 24-24 în minutul 42. Oaspeţii au trecut din nou în avantaj în următoarele trei minute, dar CSM-ul a revenit şi a preluat conducerea (27-26) în minutul 47. Au urmat 6 minute în care gazdele au condus jocul, dar oaspeţii au reuşit să revină, trecând pentru ultima dată în avantaj, 31-32. Din minutul 53 şi până la final, orădenii au predat practic o lecţie de handbal din toate punctele de vedere. Contraatacul şi apărarea au funcţionat la cel mai înalt nivel, astfel că la ultimul fluier al arbitrului tabela de marcaj a indicat 38-34 pentru câştigătoarea campionatului.

„Speranţa moare ultima”

„Ştiam că adversarii noştri se vor motiva suplimentar pentru că aşa se întâmplă mereu când înfrunţi liderul campionatului. Am făcut o primă repriză slabă, dar ne-am revenit în partea secundă datorită pregătirii fizice bune pe care o avem. Fiindcă a fost ultimul meci al sezonului, ţin să felicit echipa şi întreg staff-ul tehnic pentru performanţa realizată. S-a reuşit promovarea în condiţiile în care avem 7 handbalişti localnici în lot. Preşedintele clubului încearcă să găsească sponsori petru a ne putea înscrie în Liga Naţională şi, chiar dacă informaţiile nu sunt optimiste, speranţa moare ultima. Am pornit la drum cu o echipă tânără, ambiţioasă, şi cu mici plombe am reuşit să facem un sezon aproape perefect. Acest lucru a fost posibil pentru că formăm o adevărată familie”, a declarat Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea.

CSM Oradea: Niculai, Duma - Pop 12 goluri, Stroe 5, Crăciun 3, Iozu 1, Botea 5, Munteanu 4, Laslo 4, Mihăilescu 3, Niţu 1, Radu. Antrenor: Sebastian Tudor. Cel mai bun marcator al oaspeţilor a fost Gabriel Ciorogaru, autorul a 11 goluri.