Vicecampioana României la polo şi-a aflat adversara din penultimul act al LEN Euro Cup. Este vorba despre CC Ortigia, formaţie italiană care a terminat campionatul trecut din Peninsulă pe locul al 5-lea şi pe care orădenii o vor înfrunta pe 22 februarie, la Oradea, şi pe 4 martie, în Italia.

La tragerea la sorţi, care s-a desfăşurat marţi seara la sediul Ligii Europene de Nataţie, s-a stabilit ca în penultimul act al celei de-a doua competiţii europene ca valoare să se înfrunte CSM Oradea cu Circolo Canotieri Ortigia şi AN Brescia (Italia) cu ZF Eger (Ungaria). Aparent orădenii par să aibă parte din nou de o tragere bună, ceilalţi doi adversari pe care i-ar fi putut întâlni având nume mai sonore. CC Ortigia a terminat puternicul campionat al Italiei pe locul al 5-lea fiind învinsă 10-7 în playoff-ul competiţiei de către Posilipo Napoli. Venind de pe această poziţie ocupată în întrecerea internă, viitoarea adversară a orădenilor a avut următorul parcurs în LEN Euro Cup: a trecut de primul tur împreună cu Montpellier (loc I) eliminând Partizan Belgrad (loc 3) şi Apoel Nicosia (loc 4), a depăşit turul al doilea alături de Miskolc (loc I) scoţând din competiţie pe Mediterrani Barcelona (loc 3) şi Solaris Sibenik (loc 4). În sferturile de finală a avut parte de o dublă extrem de echilibrată cu grecii de la Vouliagmeni pe care, după 9-9 acasă, i-a învins 7-6 în deplasare.

În schimb CSM Oradea va juca în semifinalele Euro Cup după 10 jocuri disputate în Liga Campionilor şi alte două în sferturile de finală ale acestei competiţii unde băieţii pregătiţi de Dorin Costrăş au învins cu scorul general de 20-19 pe spaniolii de la CN Mataro. Aşadar un parcurs de excepţie pentru bihoreni mai cu seamă dacă privim prin prisma lotului de jucători în care se regăsesc doar doi străini, japonezul Yusuke Inaba şi portarul sârb, Gojko Pjetlovic.