Având asigurată calificarea în faza următoare a Europe Cup cu două etape înainte de final, cele două formaţii se vor bate în această seară pentru câştigarea grupei. Partida dintre campioana României, care se ve disputa de la ora 19.00 (Digi Sport) în Arena Antonio Alexe, contează pentru etapa a 5-a din cadrul Grupei D.

De la precedenta confruntare câştigată de CSM CSU cu 71-66 în deplasare, conducerea clubului din Turcia a efectuat modificări atât în ceea ce priveşte conducerea tehnică a echipei, cât şi în lotul de jucători. Astfel, Zafer Aktas a fost instalat în funcţia de antrenor principal, iar lotul a fost completat cu un fundaş belgian şi unul american, poziţii deficitare în angrenajul ienicerilor. Aşadar, cei doi împreună cu noul antrenor, restul baschetbaliştilor americani şi pivotul australian alcătuiesc acum un mix interesant care va constitui o nouă provocare pentru roş-albaştri.

A învins recent liderul campionatului din Turcia

Dacă în Europe Cup, Bahcesehir are rezultate bune, clasându-se pe locul al doilea după CSM Oradea cu 7 puncte după 3 victorii şi o înfrângere, în campionat continuă să aibă o situaţie complicată fiind penultima clasată (loc 15) cu doar o victorie după 8 etape. De menţionat, totuşi, că singurul succes a fost obţinut în penultima etapă chiar în dauna liderului la zi, Pinar Karsiyaka. În ciuda faptului că momentan situaţia din campionatul intern este delicată, nu trebuie uitat faptul că întrecerea din Turcia este a doua ca valoare din Europa, numeroase formaţii din această ţară evoluând în competiţiile organizate pe Bătrânul Continent. Bahcesehir joacă în Europe Cup după ce a terminat sezonul trecut pe locul al 9-lea.

Orădenii, cotaţi ca favoriţi de casele de pariuri

În ceea ce-i priveşte pe orădeni, aceştia sunt într-o formă sportivă deosebită având la activ 6 victorii consecutive dintre care 5 obţinute în deplasare. Pe teren propriu, CSM CSU este imbatabilă în actualul sezon având 5 victorii din tot atâtea posibile, în toate competiţiile. Excelent este bilanţul bihorenilor şi în cupele europene unde din 6 jocuri au pierdut doar unul singur, în deplasare, cu campioana Ungariei, în preliminariile Ligii Campionilor. Roş-albaştrii vin după trei victorii externe obţinute în Europe Cup astfel că sunt cotaţi cu prima şansă de către casele de pariuri sportive (1,70 Oradea faţă de 2,10 Bahcesehir).