Aflată într-o formă sportivă bună, ultimele două succese consecutive atestând acest fapt, handbaliștii de la CSM Oradea se vor duela în deplasare cu cel mai puternic adversar din playoff-ul de promovare în Liga Națională. Partida dintre bihoreni și echipa CSM Odorheiu Secuiesc, liderul campionatului, contând pentru etapa a 10-a, se va disputa mâine, cu începre de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din localitatea harghiteană.

Msiune imposibilă pentru echipa pregătită de către Cosmin Liberț și Dan Pițigoi care va juca pe terenul celei mai puternice echipe din playoff. Echipa din Odorhei este invincibilă, în cele 7 meciuri disputate înregistrând 6 victorii și doar un rezultat de egalitate. Remiza a fost una surpinzătoare, aceasta venind în meciul cu Teutonii Ghimbav, ultima clasată și o formație pe care orădenii tocmai ce au învins-o la Arena Antonio Alexe, scor 37-34, la capătul unei partide pe care au controlat-o cu destulă autoritate. În același timp, CSM Odorhei reușea să câștige clar, scor 40-35 (17-12) jocul disputat în deplasare cu CSM Reșița. În ierarhia playoff-ului de promovare formația din județul Harghita ocupă locul întâi cu 19 puncte acumulate din 21 posibile în timp ce orădenii ocupă ultima treaptă a podiumului cu 13 puncte adunate după 4 victorii, un egal și trei înfrângeri. În Liga Națională vor promova direct primele două clasate în timp ce ocupantele locurilor trei și patru vor disputa meciuri de baraj cu echipe din prima divizie.

0-3 în meciurile directe din acest sezon

În acest sezon competițional, cele două echipe s-au mai aflat de trei ori față în față și de fiecare dată echipa din Odorhei a reușit să se impună. În cele două jocuri disputate la Oradea echipa din Harghita a câștigat categoric, 34-25 și 42-29, în timp ce meciul de la Odorhei a fost unul mult mai strâns, rezultatul final fiind 33-30 în favoarea liderului. Bihorenii ocupă locul al treilea, după cum menționam anterior, la o distanță de doar 2 puncte față de CSM Alexandria, a doua clasată, dar formația teleormăneană are un meci mai puțin disputat.

Celelalte jocuri din etapa a 10-a a playoff-ului sunt: Teutonii Ghimbav - CSM Făgăraș și CS Medgidia - CSM Alexandria. CSM Reșița va sta.

Calsament playoff promovare: 1. CSM Odorheiu Secuiesc - 19 puncte (7 jocuri), 2. CSM Alexandria - 15 p (7 j), 3. CSM Oradea - 13 p (8 j), 4. CS Medgidia - 10 p (8 j), 5. CSM Făgăraș - 10 p (8 j), 6. CSM Reșița - 7 p (8 j) și 7. Teutonii Ghimbav - 4 p (8 j).