CSM CSU Oradea a început cu o victorie ediţia din acest an a Memorialului "Antonio Alexe". Campioana României a dispus de deținătoarea Cupei Ungariei, Szolnok Olaj KK, cu 87-74 (19-19, 16-16, 25-21, 27-18), după o prestaţie mai concludentă în partea a doua a meciului.

în primul meci al ediției din acest a Memorialului Antonio Alexe. CSM CSU, care a început partida cu Nicolescu, Broussard, Richard, Zekovic, Valeika, a mers  "cap la cap" cu adversarul în primul sfert încheiat la egalitate (16-16). Szolnok a preluat conducerea în sfertul doi, dar pe finalul acestuia cursa de urmărire a orădenilor a avut finalitatea dorită, reuşind să egaleze la 35 după aruncările eficiente de la distanţă ale lui Zekovic și Richard.

Destul de echilibrat a fost şi sfertul 3, în care CSM CSU a avut totuşi un avantaj de una sau două posesii (60-56). Începtul secvenţei decisive a fost hotărâtor pentru stabilirea câştigătoarei. Echipa orădeană a marcat 11 puncte consecutiv fără ca adversarul să reuşească vreunul în perioada respectivă  şi până la final nu a dat prilejul oaspeţilor să revină, încheind jocul cu 87-74.

Principalii marcatori ai orădenilor au fost Broussard, cu 21 de puncte înscrise, Richard 16, Zekovic 13 puncte.

Aseară, după închiderea ediţiei, Szolnok Olaj a întâlnit campioana Macedoniei, MZT Skopje.

Astăzi, în ultima zi a turneului, CSM CSU va juca tot la Arena "Antonio Alexe", de la ora 19.00, cu MZT Skopje. Acesta este ultimul test pentru echipa orădeană înaintea jocului din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, cu Falco Szombathely, campioana Ungariei.