Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a plecat în Belgia pentru ultimul meci din sezonul regulat al FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii se duelează cu Kangoeroes Mechelen, mâine, de la ora 21.30, în localitatea Willebroek, partida fiind transmisă în direct pe canalul YouTube - FIBA The Basketball Channel. Este al 83-lea joc disputat de orădeni în cupele europene şi primul în Belgia.

Orădenii se situează pe primul loc în Grupa E, cu un bilanț general de 4 victorii, toate conecutive, și o înfrângere, fiind ca şi calificată în TOP 16. În formă este şi Kangoeroes Mechelen, care a obținut a 5-a victorie consecutivă în BNXT League (campionatul unificat al Belgiei și Olandei) şi care are 3 succese şi 2 eşecuri în grupa E, bilanţ cu care se situează pe locul al 3-lea. Belgienii au nevoie de o victorie la cel puțin 26 de puncte diferență pentru a obține calificarea în detrimentul lui CSM CSU Oradea, care în tur s-a impus cu 98-76. Există și o variantă, puţin probabilă, prin care atât CSM CSU Oradea, cât și Kangoeroes Mechelen avansează în faza următoare. Belgienii trebuie să câștige meciul cu CSM CSU Oradea, iar Cholet Basket, care are şi ea un bilanţ de trei succese şi două înfrângeri, să cedeze în jocul cu Rilski Sportist, echipă care a pierdut toate cele cinci jocuri disputate până acum.

Interesant este că Cholet și Rilski joacă astăzi, cu o zi înaintea duelului belgian-român din FIBA Europe Cup.

La CSM CSU Oradea este aşteptat să revină Donatas Tarolis, refăcut după accidentarea suferită la începutul lunii, care l-a făcut să rateze ultimele trei meciuri oficiale.

Gruparea belgiană, una ambiţioasă şi combativă, are în componență patru jucători străini și mai mulţi baschetbalişti autohtoni experimentaţi. Mechelen s-a impus, sâmbătă, în duelul cu Mons Hainaut, scor 89-80.

Kangoroes nu dispune de sală omologată pentru meciuri internaționale, astfel că susține jocurile de pe teren propriu în FIBA Europe Cup la Willebroek, localitate situată la distanță de aproximativ 15 km de Mechelen. Sala din Willebroek a fost utilizată de Kangoeroes și în întrecerea internă înaintea mutării clubului în Mechelen, în 2018.