La sfârşitul săptămânii trecute, CSM CSU Oradea a semnat noi contracte cu trei jucători (Pasalic, Mandache şi Ţibârbă) şi a reziliat angajamentul cu Titus Nicoară, scadent în vara anului viitor.

 

Căpitanul Andrei Mandache (29 ani) şi Muhamad Pasalic (30 ani) au semnat pe un an, iar Bogdan Ţibârnă (26 ani), din 2012 la CSM,  pe doi ani.  Mandache a bifat şase sezoane la Oradea, următorul fiind al treilea consecutiv, în timp ce Pasalic este la a doua stagiune la echipa "roş-albastră". Mandache şi Ţibârnă sunt componenţi ai lotului naţional de seniori al României, iar Pasalic joacă în selecţionata Bosniei.

 În ediţia precedentă Ţibârnă a fost singurul jucător din lotul orădean care a jucat în toate meciurile oficiale (64), Pasalic evoulând în 59, iar Mandache în 54.

În ceea ce-l priveşte pe Nicoară, părţile au convenit pentru încheierea înainte de termen a contractului. Astfel, s-a încheiat cea de-a 3-a perioadă de colaborare între CSM Oradea și Titus Nicoară, primele două consemnându-se între 2003 și 2007, respectiv între 2013 și 2014.

Baschetbalistul de 29 de ani, care sezonul trecut a evoluat sub aşteptări, şi-a găsit rapid angajament, semnând cu BCMU Piteşti.

Momentan, CSM CSU Oradea are sub contract şase baschetbalişti: Bobe Nicolescu, Sebastian Ionescu, Andrei Mandache, Bogdan Țibârnă, Goran Gajovic și Muhamed Pasalic, dar în următoarele zile sunt aşteptate şi alte transferuri la echipa antrenată de Cristian Achim.