CSM CSU Oradea și FC Argeş Pitești se vor duela într-un meci de baschet din etapa a 24-a a Ligii Naționale - Top 10 care se va desfășura astăzi, 22 martie, de la ora 18.00, la Oradea Arena.

Liderul din Top 10 al Ligii Naționale vine după un succes foarte important, 82-74, obținut pe teren propriu, în compania campioanei României, U BT Cluj-Napoca, locul al 2-lea în Top 10. În fața a peste 5000 de spectatori, orădenii s-au autodepășit în fața unei formații extrem de puternice, iar orgoliile puse în joc au condus către niște situații reprobabile care foarte rar pot fi văzute în acest sport. Până la urmă sângele mai rece l-au avut bihorenii care au tranșat partida în secvența decisivă. Bilanțul bihorenilor cu echipele din Top 10 a ajuns astfel la 12-1, aspect important în vederea playoff-ului. În actuala ediţie de campionat, CSM-ul are o serie activă de 19 victorii!

 Ca formă sportivă, CSM CSU Oradea se află într-un moment foarte bun, echipa pregătită de către Cristian Achim fiind învinsă într-un singur meci din ultimele 9, chiar de U BT, în finala Cupei României. În partidele disputate pe teren propriu, roș-albaștrii sunt extrem de puternici în acest sezon fiind învinși o singură dată, și antunci în FIBA Europe Cup. La capitolul absențe, singurul jucător al orădenilor care nu se va afla pe parchet la meciul cu FC Argeș este Justin Carter.

A 7-a clasată în Top 10 al Ligii Naționale vine după o victorie 72-56 obținută acasă în compania echipei SCM Timișoara, ocupanata locului al 8-lea. Piteștenilor le-a fost suficient să forțeze pe parcursul sferturilor 2 și 3 pentru a obține un succes concludent până la urmă. Bilanțul echipei pregătite de Milan Mitrovic în duelurile cu formațiile din Top 10 al LNBM este de 5 succese și 8 eșecuri. Ca formă sportivă, aceștia au contabilizat trei victorii în ultimele 5 meciuri. În schimb, în partidele din deplasare, FC Argeș nu se descurcă prea bine în ultima vreme fiind învinsă în 5 din ultimele 7 dispute.

În ultimele 5 confruntări directe Oradea a obținut tot atâtea victorii. În actualul sezon competițional cele două formații s-au aflat față în față de trei ori, de două ori în Cupa României, competiție în care bihorenii s-au impus fără emoții, și o dată în campionat acolo unde partida disputată la Pitești a fost decisă de un coș marcat de Kris Richard în penultima secundă.