Campioana României la baschet masculin încearcă, în această seară, de la ora 19.00, în Arena Antonio Alexe, să se califice în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Roş-albaştrii au de remontat un dezavantaj de 9 puncte după înfrângerea 71-62 suferită în manşa tur disputată în Ungaria.

Evoluţia orădenilor din manşa tur, apreciată ca fiind oribilă chiar de către antrenorul Cristian Achim, le oferă totuşi şanse de calificare, diferenţa de 9 puncte fiind destul de uşor surmontabilă în sportul cu mingea la coş. Cu toate acestea, pentru a spera la califcare, este nevoie ca atitudinea în joc să fie total diferită. Abordarea ofensivă precum cea avută în sfertul al doilea al partidei de la Szombathely în care CSM CSU a înscris doar 6 puncte, dar şi cea defensivă din sfertul trei atunci când leii roşii au încasat 30 de puncte nu trebuie să se mai regăsească în partida de astăzi. Totuşi există speranţe întemeiate în ceea ce priveşte calificarea dacă privim evoluţia din sfertul al patrulea, dar şi prima secvenţă a partidei de marţi. Mai mult, procentajul de nici 12% în ceea ce priveşte reuşita aruncărilor de la distanţă cu siguranţă că nu mai poate fi repetat astfel că bihorenii sunt îndreptăţiţi să creadă în calificare. „Jocul de tranziție, apărarea deosebit de agresivă și predispoziția de a merge la recuperare ofensivă și a depune efort fizic pe tot parcursul celor 40 minute de joc sunt calitățile principale ale formației din Szombathely”, este caracterizarea făcută maghiarilor pe site-ul oficial al CSM Oradea. Roş-albaştrii, care sunt în formulă completă pentru partida de astăzi, se află la a treia tentativă de a accede în grupele Ligii Campionilor. Prima a fost un real succes, nicio altă formaţie românească de baschet nereuşind să dispute 20 de partide internaţionale în acelaşi sezon.

De menţionat că indiferent de numărul de puncte marcate, dacă diferenţa de scor va fi de 9 puncte se va disputa cel puţin o repriză de prelungiri de 5 minute. Acestea vor continua până când scorul general va fi favorabil uneia dintre cele două formaţii.