Campioana României la baschet masculin debutează în această seară, de la ora 19.00 (Digi Sport 3), în Grupa D din FIBA Europe Cup urmând să dea piept, pe propriul teren, cu CSU Sibiu.

Cele două formaţii se vor afla pentru a doua oară faţă în faţă în actualul sezon competiţional după meciul din Supercupa României, unde mai bună s-a dovedit a fi echipa pregătită de Cristian Achim. Duelul dintre cele două echipe româneşti în Europe Cup este o premieră pentru baschetul autohton. Oradea se află la a patra participare consecutivă în această competiţie în timp ce Sibiul o bifează pe cea de-a doua în ultimii trei ani.

 Determinarea va face diferenţa

Cu o echipă mult schimbată faţă de sezonul trecut, oaspeţii le-au pus mari probleme orădenilor în prima parte a meciului din Supercupa României atunci când şi-au creat un avantaj de peste 20 de puncte. Din fericire, roş-albaştrii şi-au revenit şi au izbutit să întoarcă o asemenea diferenţă adjudecându-şi pentru prima dată trofeul. Galben-albaştrii sunt extrem de periculoşi de pe semicerc, astfel că antrenorii echipei orădene trebuie să găsească soluţii pentru a-i opri pe „lunetiştii” formaţiei adverse. Va fi şi un meci al marilor orgolii, cele două echipe disputându-şi toate finalele ultimului sezon, două dintre acestea fiind adjudecate de către bihoreni. Mai mult, atât Oradea, cât şi Sibiul îşi doresc o participare europeană cât mai lungă, ceea ce înseamnă că vor trebui să iasă dintr-o grupă din care mai fac parte Fribourg Olympic, campioana Elveției, și Bahcesehir, locul 9 din Turcia, care are un campionat extrem de puternic. „Ne dorim să câștigăm. Ne dorim o participare cât mai bună în cupele europene. Va trebui să ne apărăm foarte agresiv. Dacă nu facem acest lucru, vom avea mari probleme. Atitudinea potrivită ne poate ajuta enorm. După cum am mai spus, Sibiul este o echipă schimbată mult. S-a transformat într-o echipă extrem de periculoasă la semicerc cu 4-5 jucători ce au procentaje foarte mari la acest procedeu. Va trebui să fim foarte atenți în această privință”, a declarat Cristian Achim.

De notat că în cupele europene nu este obligatorie regula jucătorului autohton. Așadar, e posibil să vedem ambele echipe jucând cu câte cinci străini.