Cele două formații care se mențin în siajul campioanei U BT Cluj-Napoca, liderul Ligii Naționale de baschet masculin, se duelează în această seară, de la ora 17.15, în Arena Antonio Alexe, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a. Partida, care reprezintă o restanță, va fi televizată de Digi Sport.

Unul dintre cele mai interesante dueluri din acest sezon al Ligii Naționale va putea fi urmărit în această seară. Jocul ar fi trebuit să se desfășoare la sfârșitul săptămânii trecute (sâmbătă), dar la solicitarea ilfovenilor care, la rândul lor, au trecut prin infecția cu Covid 19, a fost amânată această dispută. Cum ambele formații au avut o perioadă îndelungată în care nu s-au putut antrena, este de așteptat ca jocul să nu fie unul de un nivel foarte înalt. Dacă bihorenii (provizoriu pe locul 6) au disputat ultima partidă oficială în urmă cu exact o lună, pe 18 decembrie, cu Steaua București, CSO Voluntari (provizoriu pe locul 4) a jucat pe 30 decembrie în compania echipei CSU Sibiu, în Cupa României. Palmaresul celor două formații este identic, fiecare dintre ele bifând câte 10 victorii și o înfrângere. Liderul la zi al campionatului este U BT Cluj care are un palmares de 14 succese în 14 etape. După cum se poate observa, ambele formații care se vor duela în această seară au mai multe restanțe, în cazul orădenilor fiind vorba despre 4 meciuri amânate din motive de Covid 19 și participare în cupele europene. Dacă în sezonul trecut ilfovenii au cucerit total surprinzător Cupa României chiar în dauna bihorenilor, în acest sezon CSO demonstrează că evoluțiile de anul trecut nu au fost întâmplătoare astfel că, alături de ardelenii de pe Criș, vor încerca să „doboare” Clujul de pe fotoliul campioanei.

Ar putea debuta Mark Ogden

Niciuna dintre cele două echipe nu are anunțate indisponibilități astfel că este de așteptat ca, într-o măsură mai mică sau mai mare, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, să îi dea minute de joc ultimului transfer, americanul Mark Ogden. De menționat că lotul orădenilor cuprinde 7 jucători străini, dar pe foaia de arbitraj a unui meci pot fi înscriși doar șase.

Doar 30% din capacitatea sălii, cu certificat și mască

Accesul spectatorilor în tribune va fi permis în limita a 30% din capacitate cu condiția prezentării certificatului care să ateste vaccinarea împotriva Covid 19, un test negativ sau trecerea prin boală, dar nu mai mult de 180 de zile. Purtarea măștii chirurgicale este obligatorie, iar distanța dintre spectatori trebuie să fie de minimum 2 metri.