Baschetbaliștii orădeni au obținut al treilea succes consecutiv în campionatul intern având peste 100 de puncte marcate. De această dată, victima roș-albaștrilor a fost o echipă care aspiră la intrarea în top 10 dar care a pierdut 103-86 (32-26, 26-17, 23-22, 22-21) la Oradea Arena.

Parcă acum mai mult ca niciodată, CSM CSU Oradea arată foarte bine din punct de vedere ofensiv iar media de aproape 90 de puncte marcate pe meci în Liga Națională este cea mai bună dovadă în acest sens. Probabil cârcotașii vor spune că nivelul competitoarelor este foarte scăzut și din acest motiv decurge eficiența ofesnsivă deosebită. Argumentul împotriva acestora este că Oradea este generoasă în atac și în meciurile internaționale ceea ce înseamnă că este vorba despre o stare de fapt și că staff-ul tehnic împreună cu cel administrativ au găsit soluțiile optime pentru a se ajunge în acest punct.

Au neglijat defensiva

Revenind la partida de la Oradea Arena cu CSM Galați, aceasta a fost controlată cu autoritate de către echipa gazdă și cele 86 de puncte încasate sunt din cauza faptului că roș-albaștrii s-au străduit să-și încânte fanii din tribune nefiind prea atenți în jocul defensiv. Deci meritul nu este al gălățenilor cât lipsa concentrării pe faza defensivă a elevilor pregătiți de către Cristian Achim. Însă acest fapt va trebui să se schimbe radical în perspectiva jocului, practic, decisiv cu Brose Bamberg, din FIBA Europe Cup.

Meci tranșat după prima repriză

Primul sfert al partidei cu echipa de la malul Dunării a fost achilibrat până în minutul 8, orădenii având maxim o posesie în față în acest interval de timp. De la acel moment și până la final însă, CSM CSU Oradea a făcut spectacol la Oradea Arena, iar cele peste 100 de puncte marcate în fața unei echipe bune din Conferința B sunt cea mai bună dovadă în acest sens. Zarurile au fost practic aruncate la jumătatea partidei atunci când ardelenii aveau deja un avantaj de 15 puncte (58-43). În continuare însă roș-albaștrii n-au redus ritmul și, în ciuda faptului că tehnicianul Cristian Achim a oferit minute de joc tuturor celor 12 baschetbaliști trecuți pe foaia de arbitraj, au marcat peste 20 de puncte în fiecare din ultimele două sferturi ale partidei. Zece dintre aceștia au punctat împotriva gălățenilor. Erick Neal a totalizat 20 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții, Donatas Tarolis a adăugat 18 puncte, 4 pase decisive, Mark Ogden a bifat 17 puncte, 15 recuperări, 2 capace, Stephen Holt a contribuit cu 14 puncte, 6 pase decisive, iar Kris Richard a livrat 13 puncte, 5 recuperări pentru CSM CSU Oradea.

Duel cu CSM Focșani, astăzi, de la ora 16.00

Acestea au fost principalele aspecte ale celei de-a 12-a victorii consecutive obținute de CSM CSU Oradea în Conferința B a Ligii Naționale. Bihorenii au 13-1 la general și conduc detașat campionatul din care fac parte. Următorul joc al roș-albaștrilor se va desfășura astăzi, de la ora 16.00 (Digi Sport), în Sala Mihai Viteazul din Capitală, împotriva echipei CSM Focșani, penultima clată în Conferința B a Ligii Naționale.