După eșecul suferit pe final la Cluj-Napoca în fața campioanei U BT, orădenii au ajuns la un bilanț de 4 victorii și trei înfrângeri în Liga Națională. Cu un asemenea palmares, roș-albaștrii sunt nevoiți să câștige astăzi dacă nu își doresc să aibă emoții în ceea ce privește accederea între primele 6 echipe ale campionatului. Duelul cu BC Timișoara se va desfășura cu începere de la ora 18.00 (Digi Sport) în Arena „Antonio Alexe”.

Publicul orădean iubitor de baschet va avea prilejul să-și revadă favoriții într-un joc oficial după o pauză de exact o lună, perioadă în care naționala a disputat două jocuri de calificare din preliminariile CM 2019. Gazdele vin după un eșec dureros prin prisma faptului că el a venit în ultimele secunde ale duelului cu marea rivală, U BT Cluj. Cu un moral care probabil nu se află la cele mai înalte cote dar cu Martin Zeno revenit printre coechipieri, CSM CSU Oradea nu își permite să mai piardă încă un joc în această primă fază a competiției dacă dorește să-și asigure calificarea directă în playoff. În schimb bănățenii traversează o formă bună în actualul sezon fiind imbatabili pe propriul teren și suferind doar două înfrângeri în 7 partide. BC Timișoara vine în orașul de pe Crișul Repede după un suuces important obținut acasă cu Steaua București, formație care tocmai ce a învins campioana U BT Cluj. Așadar calculul hârtiei anunță un meci extrem de echilibrat între două echipe care își doresc evident o poziționare între primele 6 la finalul fazei întâi din Liga Națională. Cu jucători precum Jeremic, Mijajlovic, Komatina sau Diaz și un antrenor precum Tudor Costescu, echipa de pe Bega se anunță a fi o „nucă tare”. Cu toate acestea CSM CSU, repetând jocul bun din duelul cu Craiova sau cel din sfertul decisiv al partidei cu U BT își poate depăși adversara de astăzi.

Vor fi premiați „Campionii Viitorului”

Într-o altă ordine de idei, în pauza acestui meci va avea loc ceremonia destinată premierii sportivilor din cadrul proiectului „Campionii Viitorului” iniţiat de Primăria Oradea. Ceremonia îi privește pe laureații anului 2016 și ar fi trebuit să se desfășoare la începutul acestui an dar din diferite motive ea a fost amânată. Premierea se va face pe secţiuni: sporturi olimpice, la individual şi pe echipe, respectiv sporturi neolimpice. Ierarhizarea laureaţilor a fost făcută de către Comisia de Sport a Proiectului „Campionii Viitorului”, alcătuită din: Florin Birta, viceprimar; Şerban Sere, preşedintele CS Municipal; Dan Matei, directorul LPS Bihorul; Ionel Bungău, directorul CS Crişul; Iacob Hanţiu, directorul CS Universitar; Petruţ Drăgan, directorul DJST Bihor; Anca Wallmen, reprezentant sporturi neolimpice; Ramiro Georgescu, reprezentant al sportivilor. Vor fi recompensaţi 37 de sportivi, 3 echipe şi 18 antrenori la sporturile olimpice, respectiv 39 de sportivi şi 7 antrenori la sporturile neolimpice.