Stadion: Iuliu Bodola

Spectatori: peste 800

Marcatori: Boroș 90+2 / Monea 14, Marc 94

Cartonașe galbene: Pal, Mehes, Papp, Koncz, Sas, Fecso, Filip / Ștefan, Lazea, M. Sabău, Lazăr, Marc

CS Săcuieni: Armos - Olah, Pal, Mare (89 Szucs, 115 Perecsenyi), Letai, Mehes (60 Filip), Papp, Koncz (64 Fecso), Boroș, Racz, Sas.

Antrenori: Sandor Gergely și Imre Erdei.

Biharea Vașcău: Indrei - Ștefan, Hulber, Lazea, I. Teaha, M.Sabău (89 V. Teaha), Lazăr, A. Sabău (64 Bulcău), Monea (81 Balș), A. Micula (75 O. Pașca), Marc (116 Morcan).

Antrenor: Dorin Boca.

Arbitri: Adrian Pop - la centru, Radu Bandula și Florin Toia, asistenți.

Observatori AJF: Gheorghe Rusu și Petru Boroș.

Asistența medicală: Dr. Marian Flița.

 

Echipele clasate pe locul al 2-lea în cele două serii ale Ligii a V-a au jucat, pe stadionul Iuliu Bodola, meciul de baraj pentru promovarea în eșalonul superior, în fața unei asistențe numeroase pentru acest nivel. În urma unui meci electrizant pe alocuri, cu o încrâncenare deosebită și multe momente de suspans, dar și după prelungiri, Biharea Vașcău și-a asigurat promovarea în urma unei victorii la limită, dar pe deplin meritată.

 

Asistenţă numeroasă

Lăudabilă inițiativa AJF Bihor de a organiza acest meci de baraj pe legendarul stadion orădean, deoarece afluența de spectatori a fost numeroasă, raportându-ne la eșalonul în care evoluează cele două echipe. Dragostea pentru fotbal din cele două localități a fost reliefată prin faptul că ambele echipe au fost însoțite de mulți suporteri organizați în două galerii deosebit de sportive, dar și de primarii Florin Porge și Csaba Beres. La tribuna oficială, printre multe VIP-uri, a atras atenția (ca în multe împrejurări, de altfel), prezența fostului vicepreședinte a LPF și fost component al echipei naționale, Alexandru Boc, vășcăuan de origine, care a exultat la finalul partidei alături de prietenii lui de lângă „Apa Boiului”, pentru promovarea favoriților în Liga a IV-a.

Dominare sufocantă în startul partidei

Elevii pregătiți de Dorin Boca, care reușește a doua promovare consecutivă după cea cu Padișul Gurani din sezonul precedent, au început partida într-un ritm infernal supunându-și adversarul unei presiuni sufocante iar rezultatul nu a întârziat să apară deoarece o pasă cu pieptul a lui Crsitian Ștefan, cel mai bun jucător de pe teren, a fost concretizată în gol (0-1) de experimentatul Daniel Monea, care a trimis la colțul lung. La următoarea fază, Ștefan (16) a încercat o scăriță, în locul unei execuții simple, irosind desprinderea de pe tabelă. Meheș (17) a răspuns cu un șut pe lângă bară, pentru ca Sas (18), din interiorul careului mic, să nu agațe un balon, prins în doi timp de R. Indrei. Banca celor din Săcuieni a luat „foc” în minutul 26 solicitând o lovitură de pedeapsă, însă centralul partidei Adrian Pop, foarte aproape de fază, a lăsat jocul să continue. Lazăr (28) și Monea (29,33, 44) au șutat peste bară, în timp ce Koncz (37), la cealaltă poartă, a ratat ocazia reprizei șutând pe lângă poarta goală.

Egalare dramatică la ultima fază

Startul reprizei secunde a început cu dominarea vășcăuanilor însă Marc (55), bine angajat în adâncime de Ștefan, a fost blocat de Armos care a respins în extremis, în timp ce la cealaltă poartă, Racz (67) și Boroș (79) nu au avut șansă în urma executării loviturilor libere. Marc (84) putea „închide” meciul, dar în urma unui contraatac rapid nu a mai avut forța necesară să înscrie. Un reflex extraordinar a avut Remus Indrei , alias „Pantera roz” (datorită culorii echipamentului) când a respins din vinclu, însă a trebuit să se recunoască invins la ultima fază a meciului când golgheterul Ligii a V-a (Seria I), Janos Boros (90+2), a avut o apariție eficientă în marginea careului mic, restabilind egalitatea (1-1) și trimițând partida în prelungiri.

șcăuanii, mai proaspeți în prelungiri

Vășcăuanii s-au instalat confortabil în suprafața adversă încă după primul fluier al prelungirilor cu o prospețime dezarmantă pentru partenerul de întrecere, de parcă atunci începea meciul, iar Robert Marc (94) după ce a făcut „vraiște” partea stângă a defensivei adverse a înscris un eurogol, în stil de mare jucător, aducând din nou avantajul pe tabela de marcaj (1-2). Această reușită s-a dovedit a fi suficientă în ecuația promovării chiar dacă Lazea (113) a avut o oportunitate, ca și Marc (115) în prima repriză a prelunigirilor. Replica celor din Săcueni a fost destul de palidă, doar Boroș (117) șutând la poarta adversă, slab, pe jos, în timp ce Marius Morcan (119) a avut o reluare pretențioasă printr-o lovitură de cap din întoarcere, puțin alături, pe un final de meci controlat copios de vășcăuani atât pe suprafața unui dreptunghi verde impecabil întreținut, cât și în tribune, unde galeria vășcăuană a dominat clar fondul sonor.

Din culise

Bucuria promovării a fost trăită la intensitate maximă de jucătorii vășcăuani alături de antrenorul lor, Dorin Boca, cât și de președintele Ioan „Ness” Porge la finalul partidei chiar pe stadionul Iuliu Bodola, împreună cu suporterii, însă a continuat târziu în noapte. Astfel, în drumul înspre Vașcău, au făcut o „haltă” în Băile Felix unde, la piscina Padiș, au făcut o horă a bucuriei chiar în apă, cel mai „gratulat” fiind Dorin Boca care a fost bine spălat cu tot cu echipament, în timp ce președintele Porge și directorul sportiv, Ioan Sabău, dar și medicul echipei Bogdan Centea, au fost mult mai precauți reușind să rămână doar în slip, înaintea unei băi „benefice” la care i-au supus jucătorii. Prezent între jucători, primarul orașului Vașcău, Florin Porge, s-a raliat la bucuria acestora însă gândurile lui erau deja în altă parte, precis undeva la găsirea de soluții pentru ca echipa să aibă aceleași bune condiții și în Liga a IV-a, pentru a reprezenta cu cinste orașul de la poalele Munților Apuseni pe harta fotbalului județean.