La sfârşitul săptămânii trecute, Federaţia Română de Kempo a organizat la Bucureşti Campionatul European de grappling, iar din echipa naţională a României a făcut parte şi Ioana Hanaş, antrenoare în cadrul secţiei de judo a Clubului Sportiv Crişul Oradea (director Pető Dalma Csilla).

Sportiva a fost însoţită la această competiţie de către Tulkos Romeo, conducător în cadrul CS Crişul precum şi de campioana mondială la kempo, Karina Ioana Mihuţa. Ioana Hanaş s-a clasat pe locul al V-lea în cadrul categoriei -53 kg, senioare, după înfrângerea suferită în meciul cu nemţoaica Kristina Rau. „A fost o competiţie foarte grea, chiar extrem de grea, cu un nivel tehnic ridicat al concurenţilor. Ioana s-a aflat pentru prima dată la o competiţie de grappling. Această competiţie a fost şi o verificare şi totodată una de adaptare înaintea Campionatului Mondial de kempo ce se va desfăşura în perioada 24-30 aprilie 2023, în Portugalia. Este un rezultat bun, fiind prima competiţie pentru noi pe această ramură sportivă”, a declarat Tulkos Romeo, coordonatorul unor secţii sportive din cadrul Clubului Sportiv Crişul Oradea. Grappling-ul este un sport de luptă cu contact complet bazat pe aruncări, deplasări, mături, lupte cu clinch, lupte la sol și reținere de supunere. Concursurile de grappling implică adesea distrugeri și control la sol și se pot termina atunci când un concurent recunoaște înfrângerea.

 

Bronz pentru Angelo Covaci la box pentru tineret

Într-o altă ordine de idei, localitatea Brăila a găzduit recent Cupa României la box pentru tineret, competiţie la startul căreia s-au aliniat 109 sportivi reprezentând 70 de cluburi din ţară. Clubul Sportiv Crişul Oradea a fost reprezentat de sportivul Covaci Angelo (antrenor Viorel Crăciunea), care, în cadrul categoriei 54 kg, a susţinut trei meciuri. Primul meci l-a disputat cu sportivul Secetă Alexandru (CS Slatina) pe care l-a învins la puncte. Cel de-al doilea meci l-a câştigat în faţa sportivului Bănică Nicolaie (CSM Ploieşti) în timp ce meciul al treilea l-a pierdut la puncte în faţa sportivului Botezatu Cornel, legitimat la Unirea Iaşi, cu o decizie de 3-2. Astfel Angelo Covaci a ocupat locul al III-lea pe podium cucerind medalia de bronz. Pe această cale sportivul ţine să aducă mulţumiri sponsorului domnului Roman Corbuţ pentru suportul financiar acordat.