Baschetbaliştii orădeni se află în faţa celei de-a 5-a semifinale din ultimele 6 ediţii ale Ligii Naţionale, performanţă neatinsă de nici o altă formaţie din România. Cu toate acestea, echipa, conducerea tehnică împreună cu cea administrativă sunt cu gândul la marea finală astfel că duelul cu Sibiul trebuie neapărat câştigat.

 

„Suntem la cea de-a 5-a calificare în semifinale în ultimele șase sezoane. Este o performanță unică în intervalul acesta. Eu cred că asta arată nivelul la care am ajuns, dorința noastră de a ne menține sus și arată o constanță remarcabilă. Nu vreau să ne lăudăm singuri, dar acest aspect al constanței mi se pare foarte important. În ceea ce privește seria cu Sibiu, sărim de la echipa cea mai puțin atletică din TOP 6, după părerea mea, la cea mai atletică echipă a campionatului. Vor fi meciuri complet diferite, atât din punct de vedere al caracteristicilor adversarului, cât și din punct de vedere al abordării noastre. Întâlnim echipa care a ocupat locul 1 până la ultima etapă și care până acum ne-a învins de trei ori în patru confruntări directe.  Mergem foarte încrezători la Sibiu și evident ne dorim calificarea în finală. Vom face tot ce depinde de noi pentru a ajunge acolo unde consider că ne este locul. Repet ce am spus și la seria cu Piteștiul. O calificare este calificare, indiferent de scorul general. Se poate termina 3-0 sau 3-2, nu are nicio importanță. Singurul lucru cu adevărat important este calificarea. Nu contează diferența de puncte, nu contează pe ce teren. Contează doar calificarea. Este important să ajungem noi la trei victorii în această serie. Am pierdut de trei ori din patru meciuri directe, dar acest lucru nu mai contează acum. Jucăm cu o echipă foarte bună, dar nu este un adversar pe care să nu îl putem bate. Consider că suntem acolo. Consider că avem o echipă echilibrată și îmi doresc să nu mai avem noi probleme medicale. Dacă vom evita aceste probleme, eu cred că avem șanse să batem pe oricine”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

 

„Putem învinge pe oricine, pe orice teren”

Americanul Kris Richard, cel mai bun transfer al sezonului, este de părere că echipa, dacă va juca la voarea ei adevărată, este capabilă să învingă absolut orice adversar din campionatul intern. „Fiecare echipă are specificul ei, astfel încât abordarea noastră trebuie să fie alta de la un adversar la altul. E limpede că datoria noastră ca jucători este să fim competitivi și să facem tot ce depinde de noi pentru a ajuta echipa să câștige indiferent de calitățile echipei adverse. Prevăd o serie foarte dificilă cu Sibiu, însă consider că la același lucru se așteaptă și ei. Suntem în semifinale, aici ajung într-adevăr cele mai bune echipe, astfel încât nu poți să te aștepți la altceva decât la o luptă crâncenă și meciuri pe muchie de cuțit. Antrenorul și staff-ul tehnic muncesc intens pentru a pregăti toate detaliile și pentru a pune la punct planul de joc pentru acest adversar. Va trebui, la fel ca și în seria cu Piteștiul, să-l urmăm și să ne facem fiecare treaba. Astfel cred că o să ne fie bine. Dacă jucăm la nivelul potențialului nostru avem capacitatea să învingem orice adversar pe orice teren. Cred că am demonstrat că putem să jucăm și să câștigăm în deplasare, în fața unui public care susține echipa adversă. E limpede că cel mai bun rezultat după primele două meciuri ar fi 2-0 pentru noi. Nu contează în ce condiții sau la ce diferență de puncte. Victoria e tot ce contează”, a conchis baschetbalistul american care a impresionat prin evoluţiile avute până la acest moment.

 

„Echipă construită pentru a câştiga titlul”

Şerban Sere, conducătorul clubului, este optimist în ceea ce priveşte şansele baschetbaliştilor de a se califica în ultimul act. „Obiectivul nostru este să cucerim titlul de campioană, iar Sibiul reprezintă un obstacol greu de trecut. A 5-a semifinală în ultimii 6 ani demonstrează că la Oradea s-a construit sănătos, raportul investiţii - rezultate fiind foarte bun. Această echipă a fost construită pentru a câştiga titlul. Anul trecut am demonstrat că putem învinge Sibiul pe terenul lor, iar echipa pe care o avem în acest moment este capabilă să facă asta. Avem forţa să câştigăm cel puţin un meci în dubla din Sala Transilvania”, a comentat preşedintele CSM Oradea.