După ce antrenorul Cristian Dulca a fost detaşat la ACS Şirineasa de către Nicolae Sarcină, proprietarul din umbră al celor două echipe, iată că exodul către nou-promovata din Liga a II-a continuă. Golgheterul Vlad Rusu şi tânărul de perspectivă Alexandru Dulca au luat calea Petroşaniului, locul în care Energeticianul (fosta ACS Şirineasa) îşi va desfăşura jocurile de pe teren propriu.

 

Gogheterul, mutat în Valea Jiului

Toate aceste mutări duc la o singură concluzie. Da, Luceafărul Oradea, cel mai probabil, va rămâne în Bihor pentru a-şi disputa meciurile de pe teren propriu, dar va deveni satelitul celeilalte formaţii patronate de către gorjeanul Nicolae Sarcină. Aceste transferuri vin să demonteze argumentele preşedintei Lucia Vladimirescu, cea care spunea că traseul „luceferilor” va fi unul ascendent de la an la an. În momentul în care transferi golgheterul Ligii a II-a, autorul a 26 de goluri în ediţia trecută de campionat, la celaltă formaţie care se află sub sfera ta de influenţă, este mai mult decât evident semnalul cum că Luceafărul va deveni echipa secundă din portofoliul controversatului patron. Vlad Rusu a avut mai multe oferte în pauza competițională, inclusiv de la formaţii din Liga I, dar condiţiile financiare oferite nu l-au mulţumit pe Nicolae Sarcină. În aceste condiţii, acesta a decis ca vârful de atac să ajungă în Valea Jiului unde, alături de alte transferuri interesante de la Dunărea Călăraşi şi AFC Hermannstad, să dea emoţii echipelor de tradiţie care vor ataca promovarea în viitorul sezon. Un alt semnal negativ este plecare unui alt marcator al echipei care joacă la Sînmartin. Andrei Antohi s-a transferat la Oţelul Galaţi unde îl va avea ca şi coechipier pe Marius Matei, fostul golgheter al bihorenilor din perioda în care echipa era patronată de Ioan Blidaru.

 

Alexandrul Dulca merge şi el la fosta Şirineasa

O altă mutare neaşteptată, care din nou dă un semnal negativ în ceea ce priveşte obiectivul echipei orădene, este mutarea tânărului Alexandru Dulca la aceeaşi echipă patronată de Sarcină. Cel mai probabil, după ce a stabilit strategia pentru cele două echipe, Sarcină a cerut sfatul lui Cristi Dulca care pe lângă Vlad Rusu l-a solicitat şi pe nepotul său, Alexandru. De menţionat că mijlocaşul de 20 de ani a bifat 27 de meciuri şi 2 goluri pentru formaţia bihoreană demonstrând că are destule calităţi pentru a deveni un fotbalist de valoare.

Aşadar, concluzia care se poate trage după aceste mutări este că Luceafărul va căpăta un rol secundar în dorinţa lui Nicolae Sarcină de a se afirma în fotbalul românesc. Putem susţine acest fapt cu destulă tărie în conduţiile în care la echipa bohoreană au sosit, până la ora redactării acestui material, doar tineri jucători fără un cv impresionant în fotbalul românesc.

 

Două amicale în această săptămână

Într-o altă ordine de idei, bihorenii vor juca astăzi, în Ungaria, cel de-al doilea joc de verificare din pauza competiţională în compania unei echipe maghiare de Liga a III-a la care evoluează jucătorii orădeni Călin Fildan, Zsombor Lukacs sau Bogdan Ţoca. Primul amical de pe teren propriu se va disputa sâmbătă, de la ora 12.00, atunci când Luceafărul va înfrunta Ripensia Timişora.