Dacă facem o succintă analiză pe compartimente, a jocului și jucătorilor echipei CAO după primul amical câștigat 1-0 în deplasare cu Bekescsaba Elore II, situația arată astfel.

- Portarul Ghețe a fost cel mai bun jucător de pe teren, intervențiile sale, unele de-a dreptul spectaculoase, cum a fost „robinsonada'' din minutul 56 după un șut din careu la o învălmășeală, dar și cele din minutele 20, 33,54, 64 și 81 au salvat echipa de la o înfrângere nemeritată.

- În apărare, fundașii centrali sunt un punct forte al echipei doar dacă sunt în formula Letan - Panti cum a fost în partea a doua a jocului. Cu noul venit Daniel Stan alături, parcă și cerebralul fundaș Letan era mai nesigur în teren. În jocul celor doi era diferența dintre mișcările unui „urs grizzly'', Stan, și ale unei feline, „Pantera'' Panti, care a jucat în prima parte ca fundaș stânga. De aceea ar fi păcat ca acest cuplu să fie destrămat. Evident în meciurile amicale trebuie pregătite și alte variante pentru situații neprevăzute, ca accidentări, etc. Alta este situația pe pozițiile laterale ale apărării. Echipa orădeană va fi forțată să atace mereu în viitorul campionat, în lupta pentru promovare, și are nevoie de fundași cu apetit ofensiv pe margini și nu-i are deocamdată. Parțial, Man și-a făcut datoria pe dreapta cât a jucat, dar pe stânga nu prea sunt soluții viabile. Panti joacă foarte bine și aici, dar am convenit că el este indispensabil echipei în centrul apărării.

- În compartimentul mijlocașilor chiar jucătorii de bază, Haș, Costea, Balog, au jucat ieri surprinzător de modest. Tenche joacă încă sub potențialul pe care l-a demonstrat sub culorile Oșorheiului.

- Ciocan a jucat și el șters pe poziția lui preferată, în stânga, unde pătrunderile lui spre zona centrală sunt finalizate de obicei cu șuturi înșelătoare la poarta adversarilor. Sâmbătă a avut o singură ocazie clară de acest gen, în minutul 39, când șutul său a șters transversala la singura ocazie notabilă din prima repriză a orădenilor. Mutat în partea a doua pe dreapta, pătrunderile sale spre interior nu mai aveau eficiență fiindcă stângul său este doar pentru coborârea din autocar. În schimb a devenit mai combinativ în jocul echipei, iar centrările sale cu piciorul drept, „de aur'', au fost foarte periculoase și precise. La una dintre asemenea centrări l-a găsit liber pe Pașca, în minutul 57, în careul de 6 metri, dar acesta din urmă nu a găsit de cuviință decât să „bărbierească'' mingea deviind-o în aut dintr-o poziție extrem de favorabilă.

- „Pivotul'' Pașca, util echipei în hărțuielile cu apărările adverse datorită fizicului său, a plimbat mingea prin careul maghiarilor în căutarea poziției ideale pentru un șut la poartă, poziție pe care evident n-a mai găsit-o fiind mereu blocat. Cineva ar trebuie să-l informeze că golurile cele mai multe se marchează prin surprindere, uneori chiar cu „șpițul'', procedeu folosit des de marele Romario.

- În general juniorii echipei, aici îi adăugăm și pe cei cooptați în lot în această vară, au jucat binișor dar dintre noile achiziții, în afară de portarul Ghețe, nu sunt prea multe semne încurajatoare. Îl așteptăm cu nerăbdare pe Victor Dobrescu care a lipsit motivat.