Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare va găzdui astăzi, cu începere de la ora 15.30, jocul de handbal feminin dintre echipa Centrului Național Olpimpic pentru Junioare din localitate și cea a Clubului  Sportiv Universitar Oradea. Partida contează pentru etapa a 7-a din cadrul campionatului Seriei C din Divizia A.

Această etapă din Seria C propune două jocuri extrem de atractive între cele mai puternice 4 echipe ale campionatului. Este vorba despre partida CSU Cluj-Napoca (locul 4) - CSM Deva (locul 1) și CNOPJ Baia Mare (locul 2) - CSU Oradea (locul 3). Dacă la Cluj destul de probabil Deva va obține cel de-al 7-lea succes stagional fiind de departe cea mai puternică echipă a campionatului, la Baia Mare meciul este deschis oricărui rezultat.

Echipa din Maramureș s-a făcut... mare

Echipa Centrului Olimpic de Junioare s-a făcut mare iar asta se vede după rezultatele obținute. Dacă în anii trecuți CNOPJ era o victimă sigură, de această dată formația din Maramureș nu doar că a „îndreptat corabia”, cum se spune, ci chiar a luat viteză instalându-se confortabil printre echipele fruntașe, chiar pe locul al doilea. Bilanțul lor din actuala ediție de campionat indică un parcurs cu 4 victorii, o remiză și o înfrângere, în care jocul de atac se află la cel mai înalt nivel. Ofensiva băimărencelor este a doua din campionat cu 226 goluri marcate, cu trei mai puțin decât atacul puternicei CSM Deva. Vorbim aici nu doar de elanul tinereții ci și de valoarea unor jucătoare care an de an au crescut împreună omogenizându-se iar acum reușesc să învingă fără probleme echipe alcătuite din sportive cu experiență. Defensiv situația nu e la fel de roz, apărarea băimărencelor fiind una de mijlocul clasamentului. Săptămâna trecută, CNOPJ a reușit să câștige 42-38 (19-16) deplasarea de la CNE Râmnicu Vâlcea, o formație clasată în partea de jos a ierarhiei. Forma sportivă a gazdelor jocului de astăzi este excelentă, cu 4 victorii la activ și doar un rezultat de egalitate. Dintre acestea ne-a atras atenția succesul clar, scor 42-35, obținut pe teren propriu în compania echipei Arena Târgu Mureș, formație care a reușit să învingă Oradea în acest campionat. Analizând ultimele 5 rezultatele am mai observat un aspect, acela că echipa din Baia Mare a marcat peste 40 de goluri în trei din ultimele cinci partide.

Jocul orădencelor arată bine

Despre formația orădeană se cunosc mai multe dar ce e foarte important e că aceasta arată bine din punct de vedere al jocului. În ultima ei apariție, CSU Oradea a avut o prestație excelentă soldată cu o victorie, scor 31-28, în fața „satelitului” echipei Gloria Bistrița care a fost ajutat de câteva jucătoare de valoare de la prima formație. Cu toate acestea, cu un joc în viteză și cu o apărare excelentă, Oradea s-a aflat la conducere în permanență pe tabela de marcaj. Deși antrenorul Sebastian Tudor are în echipă jucătoare interesante așa cum sunt Duțu sau Argyelean, cheia succeselor este reprezentată de jocul colectiv. Oradea ocupă locul al treilea în clasament cu 12 puncte adunate după 4 victorii și 2 înfrângeri. Dacă un eșec, cel cu CSM Deva era scontat, înfrângerea 41-39 din deplasarea de la Arena Târgu Mureș a fost unul surprinzător dar până la urmă explicabil deoarece bihorencele au fluctuații în ceea ce privește forma sportivă.

Ultima experiență le dă fiori

CSU Oradea va merge cu „inima strânsă” la această partidă și spunem asta deoarece ultima experiență în compania acestui adversar a fost dureroasă. În primăvara acestui an, în ediția trecută de campionat, CNOPJ Baia Mare a învins 38-31 pe CSU Oradea în Sala „Lascăr Pană”, iar urmele acelui eșec ar putea fi încă vizibile în mentalul handbalistelor noastre.

Meci deschis oricărui rezultat

Așadar analizând toate aceste date ne este greu să emitem un pronostic pentru finalul acestui meci. Fiecare dintre cele două formații are argumentele sale dar noi sperăm că ale orădencelor vor fi mai puternice. O victorie a CSU la Baia Mare ar permite rocanda pe podiumul Seriei C, elevele lui Sebi Tudor urmând a urca pe locul al doilea ocupat în acest moment de băimărence.