După doi ani, echipa de polo CSM Oradea a ajuns din nou în semifinalele LEN EuroCup. Vicecampioana României a trecut cu scorul general de 20-19 de formaţia spaniolă CN Mataro.

După 12-9 la Oradea, formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Câmpianu a cedat cu 10-8 în Spania (3-1, 3-2, 2-3, 2-2). Partida  din Peninsula Iberică a început bine  pentru gazde, care au condus cu 2-0 şi 3-1. Orădenii au fructificat însă superiorităţi numerice, egalând la 3  după golurile lui Vlad Georgescu Vlad Dragomirescu şi Alex Popoviciu. Gazdele au marcat de trei ori consecutiv, iar la jumătatea partidei scorul era 6-3.

CSM Oradea a început mai bine a 2-a parte. Elevii lui Dorin Costrăș au strâns la 6-5 și 7-6, însă formația iberică s-a desprins din nou la trei lungimi în debutul secvenței decisive, scor 96-, respectiv 10-7. De altfel, al 10-lea gol al ibericilor a purtat semnătura lui Grummy Guimaraes, fostul jucător al echipei bihorene. Replica a venit de la Ferenc Czenk, cel care a dus scorul la 10-8, cu două minute și jumătate înainte de final. Tabela de marcaj nu s-a mai modificat, astfel încât reușita tânărului poloist orădean a fost decisivă pentru calificarea în semifinalele competiției continentale.

Alături de formația orădeană, în careul de ași al LEN EuroCup 2019/20 au mai avansat AN Brescia (Italia), CC Ortigia (Italia), respectiv ZF Eger (Ungaria). Cele două din urmă s-au calificat, similar CSM-ului, cu victorii la diferență de un singur gol la scorul general.

Este a 2-a calificare în semifinalele LEN EuroCup pentru CSM Oradea. Anterior, formația bihoreană a jucat finala acestei competiții în sezonul competițional 2016/17. Atunci, bihorenii, conduși de Kalman Kadar, au fost depășiți în finală de FTC Budapesta.

Pjetlovic, Gavriș – portari; Vl. Georgescu 1 gol marcat, Inaba, N. Ilisie 1, Dragomirescu 2, R. Szabó, Popoviciu 2, Kováts, Colodrovschi, R. Georgescu 1, Czenk 1, Remeș. Antrenor: Dorin Costrăș. Secund: Ciprian Câmpianu.