După o partidă la discreția sa, Club Atletic Oradea s-a impus cu scorul de 3-0 (1-0) în faţa Unirii Valea lui Mihai, unul destul de strâns, dacă luăm în considerare cum au decurs ostilitățile pe teren.

Oaspeții s-au „baricadat” bine

CAO s-a instalat din start în jumătatea de teren a gazdelor dominând copios, însă fără a avea situații foarte clare de-a marca, în primele minute ale reprizei întâi. „Vulturii verzi” și-au masat adversarii în propria treime, dar chiar această supraaglomerare în jurul porții adverse le-a îngreunat fazele de construcție care altfel la o oarecare distanță de poartă arătau bine, dar la intrarea în careu mereu a lipsit pasa finală și implicit finalizarea. Jocul orădenilor a suferit și din cauza ritmului lent, dând astfel posibilitatea mai greoilor dar experimentaților jucători oaspeți să se replieze și să închidă culoarele spre propria poartă, iar atunci când nu au reușit s-o facă, orădenilor le-a lipsit clarviziunea la finalizare. În mod paradoxal dar cea mai clară fază de gol a venit abia în minutul 40 chiar la poarta gazdelor. Atunci Szeleş a trimis o lovitură liberă, din lateral stânga de la circa 18 metri, foarte periculoasă pe centrul porții, scoasă însă de portarul Ghețe, bine poziționat.  Pentru a fi deschis scorul, a fost nevoie ca unul dintre fundașii oaspeților să „bărbierească” o minge în propriul careu, care a ajuns la Ciocan rămas singur cu portarul în față, iar acesta, neiertător, a trimis balonul în plasa colțului opus, în penultimul minut al reprizei întâi.

Gazdele s-au jucat cu ocaziile

Și dacă oaspeții au stat la „cutie'” dejucând acțiunile lente ale gazdelor din prima repriză, în partea a doua au îndrăznit un pic mai mult, dar fără rezultat pozitiv în economia jocului. Ba dimpotrivă, au apărut ocaziile mai clare și apoi golurile la propria poartă. Gazdele au avut ocazii destul de multe după pauză, dar de fructificat au reușit doar două, după ce în etapele trecute au ridicat ștacheta la numărul de goluri înscrise. După ce Ciocan ratează singur cu portarul din careu, trimițând peste Kiss, dar și peste poartă la începutul părții a doua, a venit și momentul celui de-al doilea gol. În minutul 57, după o fază colectivă bine lucrată, Hosu, aflat în apropierea liniei de fund în lateral, saltă inteligent balonul în fața porții unde la întâlnirea cu mingea apare Costea, care o trimite cu capul în plasă pentru 2-0. În minutul 67, la o neglijență a apărării orădene, veteranul Szeleș a scăpat singur în careu față în față cu Ghețe și a încercat o execuție tehnică de efect,  dar „citită” de experimentatul portar care a parat-o fără probleme. Ocaziile s-au înmulțit în careul Unirii, dar nu au fost fructificate de atacanții alb-verzi. Probabil exasperat de nereușitele atacanților, jucătorul Letan, a urcat în minutul 85 în careul oaspeților și după o colaborare fructuoasă cu Dobrescu a trimis balonul în poartă, stabilind scorul final de 3-0.

În timp ce sâmbătă, 14 septembrie, Unirea va primi vizita „leilor albi” din Borș cu începere de la ora 17.00, CA Oradea se va muta pe terenul Universității, unde va juca de la ora 11.00.

CA Oradea: Ghețe - Copil, Letan, Stan, Panti, Ardelean (68 Blăgea), Lezeu (46 Dobrescu), Haș (87 Ioviță), Costea, Ciocan, Hosu (73 Balog). Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

Unirea: M. Kiss - Crișan, Sabău, Jude (56 Fl. Lazăr), Urbanowski, Solymosan, Lakatos, Boroș, Bacso (60 V. Pop), Szeles (80 Al. Kiss), Gego. Antrenor: Alexandru Fele

Arbitri: Tocuț Daniel Bogdan - Fechete Ciprian, Belenesi Stelian Alex. Observator AJF Bihor: Gallovits Ștefan.