„Vulturii verzi” au reușit să treacă și de Crișul Sântandrei, pe teren propriu, într-o partidă pe care au dominat-o în general, fără a se pune problema învingătorului niciun moment. Crișul a fost una dintre puținele echipe care s-au prezentat pe „Iuliu Bodola” și nu au refuzat jocul, dar scorul final de 4-0 este mai mult decât concludent.

Cad challengerii pe capete

CAO Oradea a mai trecut un obstacol în drumul ei triumfal spre eșalonul superior. „Vulturii verzi” au mai câștigat un derby de clasament, cum au mai fost câteva în acest tur. Disputa alb-verzilor, de pe poziția de lider, cu ocupanta locului 2, adică în postura de challenger, s-a terminat de fiecare dată cu victoria liderului și cu pierderea poziției de challenger a adversarului care alunecă de obicei spre mijlocul clasamentului. Așa se pare că se întâmplă și după acestă etapă, Crișul pierzându-și poziția a doua în clasament în favoarea Borșului care însă nu mai are posibilitatea să-i conteste poziția de lider lui CAO, în meci direct, în acest tur de campionat. Dar va avea posibilitatea să tranșeze disputa pentru locul secund următoarea etapă cănd va juca la Sântandrei.

CAO Oradea a ajuns o mașinărie de fotbal bine unsă care funcționează aproape la turație maximă. Probabil că dacă se va mai mări puțin viteza de joc și unele mici probleme la finalizare pe faza de atac și această echipă ar putea să facă o figură frumoasă la anul în Liga a III-a așa cum ne reprezintă cu cinste și echipa din Sânmartin în ediția actuală. Traseele de joc sunt bine conturate, combinațiile uneori încântătoare chiar și unele finalizări sunt perfecte, dar aici mai trebuie muncit puțin. În afară de certitudinile din formația de bază, antrenorii alb-verzilor au mai câștigat valoric prin transferul probabil celui mai bun portar din județ, Vlad Ghețe, prin reprofilarea lui Hosu pe postul de vârf, și mai ales prin acest fundaș dreapta, Cristian Copil, care are o forță de pătrundere care ne uimește etapă de etapă. Îmbucurătoare este și creșterea în joc a juniorilor care s-au acomodat deja cu traseele echipei, dintre care Raul Ardelean, lipsă ieri, are uneori o evoluție încântătoare. Zorii zilei par luminoși, de zi senină...

Gazdele s-au desprins în prima parte

Ca de obicei, nu am să insist asupra fazelor de gol decât în treacăt. Au fost destul de multe și aproape toate în favoarea gazdelor. Scorul a fost deschis de gazde, în minutul 16, după o frumoasă combinație colectivă încheiată cu o centrare perfectă a lui Costea pentru vârful Hosu care a trimis cu capul în plasă din apropierea porții oaspeților. Imediat după ce s-a reluat de la centru au avut și oaspeții o situație bună, dar care s-a încheiat doar cu un corner fără efect pe tabelă. În minutul 25 s-a produs una dintre fazele pilduitoare pentru fotbal, după o pătrundere a fundașului Copil pe dreapta, o fază în care cel puțin de două ori mingea părea iremediabil pierdută, datorită puterii de luptă, a insistenței acestuia, în final, a rămas cu balonul la picior și de la linia de tușă, unde se unește cu linia careului mare, a trimis o centrare excelentă care l-a găsit pe Ciocan, undeva la limita careului de 6 metri. Acesta a trimis cu capul în plasa porții Sântandreiului pentru 2-0. Scorul pauzei a fost stabilit de golgheterul Hosu, în minutul 44, care, angajat în adâncime, imediat cum a pătruns în careu a trimis elegant în colțul lung.

Partea a doua, puțin mai echilibrată

În partea a doua oaspeții au încercat să mai echilibreze jocul, dar dacă în câmp au mai reușit ceva, spre poartă s-au lovit de barajul dezarmant al liniei de fund a gazdelor. Alb-verzii au reușit să mărească diferența în minutul 55 după o colaborare fructuoasă între Hosu și Lezeu, acesta din urmă trecându-şi și el numele pe lista marcatorilor pecetluind sorul final, 4-0. Peste cinci minute, oaspeții au avut cea mai clară situație de gol atunci când Şumălat a scăpat,în sfârșit, din atenția fundașilor alb-verzi, iar cam de la 14 metri, ușor din unghi, a trimis spre colțul lung, destul de bine, dar „cerberul” Ghețe a plonjat spectaculos deviind în corner și refuzându-i golul masivului atacant advers. Ocazii de gol au mai fost la poarta oaspeților, cea mai spectaculoasă petrecându-se în minutul 82, când Adrian Balog a trimis inteligent o minge cu boltă, de la circa 40 de metri, în spatele liniei de fundași pentru sprintul lui Sergiu Ciocan, care însă a trimis peste portar, dar și peste poartă. Jucând mai în față în ultimele minute, Letan și-a încercat și el norocul cu un șut violent de la vreo 18 metri, dar care a fost deviat în corner, în minutul 90.

Final victorios pentru „vulturii verzi” care etapa viitoare se vor deplasa la Oșorhei, de unde nu au tocmai amintiri plăcute, fiind învinși în toamna trecută chiar la debut într-un meci de mare luptă, cu 3-2. Sântandrei va rezolva problema locului doi chiar pe teren propriu cu „leii albi” ai Borșului aflați în acest moment în mare formă.

CAO Oradea: Ghețe - Cr. Copil, Letan, Stan, Panti, Haș ('65 Blăgea), Tenche ('78 Man), Costea ('72 Gânțe), Ciocan, Lezeu ('68 Balog), Hosu. Antrenori Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

Crișul Sântandrei: Luca - Pascu ('64 Silaghi), Filimon, Matei, Ungur, Kun, Novak ('67 Chișvasi), Cl. Copil, Covaciu, Onaca ('46 Voit), Șumălan ('62 Lascu). Antrenori: Petru Gabor, Alin Pintea

Arbitri: Buescu Mihai Dorin - Timar Ovidiu, Bogdănel Alexandru

Observator AJF Bihor: Radu Bitea