CAO și-a îndeplinit norma de patru goluri și în această partidă, însă lucrurile au decurs mai anevoios decât ne sugerează tabela de marcaj. În partea a doua a jocului, oaspeții au reușit, în unele momente, să echilibreze ostilitățile din teren, dar au sfârșit și ei prin a capota cu același scor care le este cel mai drag „vulturilor verzi'', 4-0 (1-0).

Greu cu motivarea...

În această întâlnire, antrenorii alb-verzilor au mai făcut unele mici schimbări în formula de bază, unele forțate (Hosu), altele doar motivaționale pentru a-i da un suflu nou echipei care manifesta în ultimul timp o tentă de blazare, de automulțumire, de multe ori periculoasă în sport. Parțial au reușit, însă la finalizare s-a simțit lipsa lui Hosu, puștiul Patrik Gânțe neizbutind să-l suplinească întru totul, dacă ne gândim mai ales la cele două faze clare din poziție singur cu portarul în care a reluat în acesta, manifestând o lipsă acută de concentrare. Dar trebuie să-l înțelegem, fiindcă în ultimul timp a traversat Europa (a fost la AS Roma, urmează să meargă la Liverpool) pentru a da diferite probe de joc și probabil oboseala emoțională și-a spus cuvântul în cazul său. Din minutul 60 echipa orădeană a jucat fără un atacant veritabil, cel mai periculos jucător în atac devenind fundașul Cristi Copil „promovat'' ca mijlocaș, dar cu apucături de vârf. Acesta a izbutit doar să provoace panică în careul advers fără realizări concrete. Echipa a reușit, totuși, să mai înscrie 2 goluri și în această ultimă parte.

Prima parte, mai activă

Partida a început cu un oarecare elan din partea „vulturilor verzi'' care soseau în picaj destul de des spre careul oaspeților. Cea mai importantă ocazie s-a derulat în minutul 7 după ce Man a trimis o pasă bună în careul mic, găsindu-l în poziție favorabilă pe Gânțe, dar acesta a reluat moale în brațele portarului Balint. Peste doar un minut, după o fază colectivă la finalizare, s-a aflat fundașul stânga Alin Panti, care, urcat curajos în atac, a reluat în plasă din careu. În minutul 11, ratează Lezeu după o acțiune personală, iar în minutul 29 Ciocan bate bine o lovitură liberă de la 25 de metri, în careu, dar alb-verzii, după o învălmășeală generală, nu obțin decât un corner. Adrian Balog reușește în minutul 33 o acțiune personală minunată încheiată cu o centrare excelentă pentru același Gânțe, aflat din nou în careul mic, acesta finalizând cu un șut în portar. În minutul 40 apare prima ocazie mai serioasă și la poarta gazdelor. Oaspeții reușesc o combinație colectivă de efect, cu pătrunderea lui Alb pe lângă Stan, încheiată cu un șut pe care „vulturul'' Ghețe îl reține spectaculos. Faza se repetă oarecum asemănător, dar cel care șutează bine spre poartă din careu, Raul Lasc, nu obține decât un corner anost.

Gazdele mulțumite, oaspeții naivi...

Din minutul 46 fără „gemenii golului” pe teren, Ciocan schimbat și Hosu care nu a evoluat de loc, sarcina de a marca a rămas pe umerii tânărului Gânțe, care a reușit să scoată un penalty, discutabil, la un contact cu portarul Balint, la marginea suprafeței de pedeapsă, în minutul 54. Lovitura de la 11 metri a fost transformată, cu siguranța unui jucător versat, de un alt puști minune al alb-verzilor, Patrik Blăgea. Urmează o perioadă mai echilibrată în care beiușenii apar din ce în ce mai mult în careul gazdelor. În decurs de vreo 10 minute beneficiază de două lovituri libere de la 18 metri, una din dreapta și cealaltă din stânga, dar și de o a treia de la circa 22 de metri central, toate lamentabil bătute, irosind cu ușurință momentele în care ar fi avut șansa să fie egalii gazdelor. Iar dacă oaspeții nu au reușit să profite de acalmia în joc a gazdelor, aceștia le-au mai umplut desaga cu două boabe... În minutul 82, Șerban Man i-a executat de la 7-8 metri după o bâlbâială în careul Bihorului, scorul devenind 3-0. Iar după ce Farcaș reia excelent cu capul la vinclu, dar Balint respinge în corner, după o pasă primită din dreapta de la Man, în minutul 93, Costea, bine deschis în adâncime, trimite pe lângă bravul portar Balint în plasă fixând scorul final la 4-0.

Astfel CAO încheie acest tur cu 15 victorii din tot atâtea posibile și, cu maxim de puncte (45), pe prima poziție în clasament cu zece puncte avans față de principala urmăritoare, Viitorul Borș.

„A fost o victorie meritată, muncită și cu acest prilej felicit echipa pentru ultimul joc al acestui tur de campionat. A fost greu să-i motivez în ultimele etape. Să sperăm că în retur vom arăta mult mai bine fiindcă ne așteaptă un an mult mai important. Caracteristicile acestei jumătăți de campionat au fost munca, seriozitatea și dorința de afirmare și de a încerca să ducem această echipă mult mai sus, promovând în Liga a III-a. Ne bucurăm că municipalitatea este alături de noi și sperăm să fim echipa care să ducă blazonul acolo sus unde-i este locul orașului Oradea, un oraș cu renume în fotbalul românesc. În viitor, schimbări mari de lot nu vor fi. Totuși mi-aș mai dori 2-3 jucători bihoreni fiindcă noi ne axăm foarte mult pe localnici. Însă trebuie să fie jucători de valoare care să împrospăteze și să aducă un plus de calitate în jocul nostru fiindcă ne așteaptă un retur greu și un joc de baraj dificil”, a declarat Florin Fărcaș, antrenorul echipei CAO Oradea.

CAO Oradea: Ghețe - Man, Letan, Stan, Panti, Balog ('46 Costea), Lezeu Copil, Haș ('75 Farcaș), Ciocan (Blăgea), Gânțe ('60 Iovița). Antrenori. Florin Fărcaș, Dorin Mihuț.

Bihorul Beiuș: Balint - Tipea, Kurtuz, Mihoc ('90 Toda), Alb, Dume, D. Lezeu ('72 Marin), Sârb, Seb. Popa, Lasc ('60 Toderici), Tirban. Antrenor: Nicolae Mihoc.

Arbitri: Lascău Narcis Dan - Gireada Bogdan, Duma Györgyi

Observator AJF Bihor: Marian Florin.