Rezultate interesante au obținut echipele din Depresiunea Beiușului la sfârșitul săptămânii trecute, în care participantele în Liga a IV-a, CSO Ștei și CS Bihorul Beiuș, au „acumulat” adevărate „baloane de oxigen” în tentativa de a părăsi „zona minată” a clasamentului, în timp ce „ceasul elvețian”, cum este denumit liderul Biharea Vașcău, a fost „dereglat” la Buntești.

Chiar dacă au fost la limită, victoriile obținute atât de șteieni, cât și de beiușeni au fost meritate, dar mai ales dătătoare de speranță pentru a părăsi „nisipurile mișcătoare” din subsolul clasamentului, unde, cu siguranță, nu se simt prea confortabil. Sub Apuseni meciul zilei s-a jucat la Buntești, unde ambițioasa echipă gazdă, Zorile, a reușit să „deregleze”, pentru prima oară în acest retur, „ceasul elvețian” din Liga a V-a, cum este denumit liderul,  victorie prin care bunteștenii țin aproape de locul doi, unul „valabil” pentru prezența la un joc de baraj pentru Liga a IV-a. „Roșienii” au câștigat punctele puse în joc, continuând seria rezultatelor pozitive.

„Sportul alb”, luat cu asalt 

La finalul săptămânii trecute iubitorii „rachetelor magice” au avut clipe de reală satisfacție datorită organizării unui puternic turneu de categoria I, organizat de CS TC „Iris” Ștei, dotat cu „Cupa Frutti Fresh”, ajuns la a noua ediție. Turneul, care face parte din calendarul Federației Române de Tenis s-a bucurat de o prezență masivă de concurenți, dar și de un numeros public care a fost satisfăcut de partide deosebit de echilibrate, dar și spectaculoase. Un sincer bravo tenismenilor bihoreni care și-au luat „partea leului” într-o companie selectă, prin locurile fruntașe obținute.

Situație inedită în Depresiunea Beiușului

Acest sfârșit de săptămână va fi unul destul de „zgârgit” cu microbiștii din Depresiune, datorită faptului că agenda fotbalului va fi una destul de săracă în evenimente. La Beiuș, Unirea Oșorhei va întâlni, sâmbătă de la ora 15.00 , Viitorul Tărian, iar la Căbești, duminică de la ora 18.00, se va disputa tot un meci din Liga a V-a, unde echipa locală, Gloria, va întâlni Voința Cheresig. „Roșienii” vor căuta victoria la Tulca, în compania echipei locale, Victoria. Și totuși, iubitorii fotbalului din zonă se pot deplasa destul de aproape, la Cociuba Mare, unde localnicii de la Izvorul și-au regăsit „debitul” în etapa trecută la Dobrești (victorie cu 6-2) așteptând cu multă încredere sosirea liderului. Cu siguranță, după ce „mecanismul” echipei antrenată de Dorin Boca a fost „stricat” în ultimul meci, varianta oaspeților va fi doar victoria în tentativa obiectivului propus, promovarea, de care sunt destul de aproape. În Liga a IV-a, beiușenii au etapă liberă, în timp ce șteienii se vor deplasa la Salonta unde meciul este catalogat ca unul de „șase puncte”, dacă ținem cont că și Olimpia este în subsolul clasamentului. O victorie a gazdelor, care au „ciupit” un punct din ultima deplasare, ar face ca aceștia să mărească diferența dintre cele două combatante, în timp ce un succes al oaspeților s-ar solda cu un schimb de locuri.