Laviniu Chiş şi Kiss Kamilla sunt cei doi atleţi orădeni care vor lua startul, la sfârşitul acestei săptămâni (dminică), în cadrul unuia dintre cele mai puternice concursuri atletice din ţară. Evenimentul, desfăşurat la Braşov pe distanţa de 5.000 de metri, va avea premii totale în valoare de 35.000 de euro.

 

Întrecerea, care se va desfăşura în centrul oraşului, va aduna la start nume grele din atletismul european şi nu numai. Premiile consistente în bani au făcut ca sportivi precum campionul naţional al Spaniei, al Olandei, al Germaniei, dar şi atleţi din Kenya să îşi anunţe prezenţa la concursul de sub Tâmpa. Va fi doar o singură cursă în care va alerga toată lumea indiferent de vârstă şi sex, clasarea urmând a se face separat, pe categorii.

Laviniu Chiş, una dintre marile speranţe ale atletismului românesc, va încerca să concureze în măsura în care genunchiul la care are o inflamaţie nu îi va crea probleme. „Voi vedea duminică cum mă voi simţi, iar dacă genunchiul nu îmi va permite, nu voi forţa pentru a nu-mi periclita participarea la europeanul de cros din luna decembrie”, a declarat Laviniu Chiş, sportiv legitimat la CSM Oradea, care la sfârşitul săptămânii trecute a devenit campion balcanic de cros împreună cu echipa României. Atletul este pregătit de către profesorul Robert Olah.

Cealaltă concurentă care va reprezenta Oradea la Braşov este Kiss Kamilla, tânăra atletă, legitimată la LPS Bihorul, fiind antrenată de Călin Laza. Aceasta va concura la categoria copile 2, fiind născută în anul 2007. „Până acum am alergat doar pe plan local unde cele mai importante rezultate au fost clasarea pe locurile 1 şi 3 la Oradea City Running Day”, a spus tânăra atletă.

Cei doi sportivi beneficiază de suportul oferit Fit Food Way, care le oferă o nutriţie sănătoasă şi Novokinetic, centrul de recuperare medicală şi sportivă care le asigură refacerea. „Ne bucrăm că putem susţine sportul orădean”, a declarat Cristian Naca, administratorul Fit Food Way. În acelaşi timp, Călin Laza este încrezător în şansele pe care cei doi sportivi le au la ocuparea unor locuri fruntaşe. „În condiţiile în care antrenamentele au decurs aşa cum ne-am dorit, sperăm ca cei doi să facă o figură cât mai frumoasă şi astfel să ţină cât mai sus ştacheta atletismului orădean”, a declarat antrenorul Kamillei Kiss.