Cu câteva zile în urmă, la Grădina de vară din Beiuș, loc unde, probabil, în urmă cu patru decenii sărbătoreau victoriile sportive, a avut loc o emoționantă reîntâlnire a foștilor componenți ai „Voinței˝, singura echipă beiușeană care a dus numele și renumele urbei până în eșaloanele superioare ale voleiului românesc.

Inițiatorii revederii după patru decenii au fost Ionică Fășie și Traian Mateuț, evenimentul marcând împlinirea a 41 de ani de la promovarea echipei „Voința” Beiuș în Divizia B de volei. La întâlnire au participat șapte dintre componenții acelei valoroase formații beiușene - Gheorghe Frențiu, Ionică Fâșie, Sabin Tocoian, Iacob Biriș, Traian Mateuț, Alexandru Halasz și Constantin Goina - acestora alăturându-li-se fostul antrenor al echipei „Universitatea” și decan al Facultății de Educație Fizică din Oradea, profesorul Octavian Bâc.

Voleibaliștii beiușeni ai anilor ’80 s-au bucurat de revedere și au depănat amintiri așa cum numai sportivii de valoare știu să o facă, reînviind momentele cele mai frumoase ale echipei „Voința˝.

După ce a câștigat Campionatul Județean în mai multe rânduri, obținând dreptul de a participa la turneele de calificare pentru promovare, anul 1981 a adus promovarea „Voinței˝ Beiuș în Divizia B. Între anii 1981 și 1984, echipa a participat la Campionatul Național (Divizia B), cele mai bune clasări fiind locurile 4 și 5. Trebuie subliniat că voleibaliștii de la „Voința˝ au obținut toate aceste rezultate meritorii fără să aibă posibilitatea de a organiza jocuri oficiale acasă, asta deoarece, în perioada amintită, la Beiuș nu exista o sală de sport omologată.

La mulți ani, cu sănătate și împliniri, voleibaliștilor de „Voința” Beiuș!