Întâlnirea dintre „vulturii verzi'' și „leii albi'' a fost destul de echilibrată, spectaculoasă pe alocuri, dar săracă în goluri. „Vina'' pentru ineficienţa din atac o poartă şi cei doi portari care au scos uneori mingi incredibile.

Acest meci s-a disputat sub deviza „Nu te lăsa prins în ofsaid, mergi la vot!”. După ce au aplaudat bannerul prezentat de jucătorii alb-verzi, spectatorii care au venit pe Stadionul „Iuliu Bodola” au avut ocazia să vadă un meci frumos, cu destule ocazii la cele două porți și cu unele ratări uimitoare, dar și cu intervenții spectaculoase ale celor doi portari, Egri și Verdeș. Pe gazonul excelent de pe „Iuliu Bodola”, echipa care a „desenat'' faze de joc mai frumoase, mai cursive, a fost cea a „vulturilor verzi'', în timp ce „leii'' Borșului au contraatacat periculos ori de câte ori au avut ocazia.

Unicul gol al partidei s-a marcat în minutul 14, când, la o pătrundere a lui Ciocan din stânga spre interior l-a găsit liber, cu o pasă, pe puștiul Blăgea undeva la circa 25 metri de poartă, acesta l-a deschis în adâncime cu o altă pasă luminoasă pe Costea, aflat în poziție regulamentară la limita careului de 16 metri. Costea, din preluare, îi ia fața lui Foia, apoi talonat fiind de fundașul Borșului a pătruns în careu, culcându-l cu o fentă din corp pe portarul Verdeș și trimițând apoi balonul în plasa porții goale. Oaspeții au reclamat poziție de ofsaid la marcatorul golului, dar poziția lui Costea a fost corectă. Faza cea mai controversată a meciului s-a petrecut în minutul 38 când, la o degajare a fundașului Man din careul propriu, Giura, cu care era în dispută pentru balon, a căzut ca secerat, acuzând o lovitură în zona pieptului. După meci părerea unanimă a fost că se impunea acordarea loviturii de la 11 metri în favoarea Borșului. La ocaziile mari a fost 2-1 pentru Borș în prima repriză, toate petrecute în ultimele 5 minute. Prima dată Waritz în minutul 40 a trimis pe lângă poartă din careul mic după o lovitură bine bătută de S. Zadori de la 30 de metri. Apoi a fost rândul lui Tătar în minutul 42, după o „boltă'' peste fundași trimisă de S. Zadori, să fie blocat de portarul Egri într-o situație clară de gol. La cealaltă poartă Haș a trimis excelent din lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta, în minutul 45, o minge pentru Pașca care din careu a trimis dezamăgitor, cu latul, pe lângă stâlpul din stânga lui Verdeș.

Alb-verzilor le-a trecut „glonțul” pe la ureche

Actul secund a început în nota de dominare a echipei gazdă. Rând pe rând Hosu, Ciocan, Varodi şi Pașca au ratat din poziții favorabile, trimițând balonul în afara suprafeței porții sau fiind blocați de Verdeș. Excelentă dispoziția de joc a „vârfului'' Pașca, dar fără realizări pe tabela de marcaj. După acest iureș de început de repriză secundă jocul alb-verzilor s-a mai domolit, ei cedând treptat teren, iar „leii albi'' au trecut pentru o perioadă de timp chiar la cârma jocului, amenințând prin contraatacuri tăioase poarta orădenilor. În minutul 82 s-a petrecut poate cea mai spectaculoasă fază a meciului. S. Zadori a trimis o „ghiulea'' din lovitură liberă de la circa 30 de metri, dar „vulturul'' Egri reușește s-o devieze, cu un ultim efort, în bara transversală. Au mai fost câteva contraatacuri ale oaspeților oprite în mod eronat de unul dintre tușieri care a indicat ofsaid. Același tușier, în minutul 90+2, a acordat greșit un aut în favoarea orădenilor, iar jucătorul Borșului, Andrei Badea, își va ieși din pepeni aruncând mingea în pieptul arbitrului asistent. Evident că centralul Andrei Pirtea l-a „gratulat'' cu un binemeritat cartonaș roșu.

Partida s-a încheiat doar cu un singur gol marcat, fiindcă atacanții celor două echipe au fost destul de inexacţi în momentele decisive dar și fiindcă cei doi portari au demonstrat că sunt printre cei mai buni din județ.

Urmează etapa intermediară de la mijlocul săptămânii, când „vulturii verzi'' se vor deplasa la Aleșd, iar „leii albi'' vor primii vizita echipei din Săcueni în propriul „bârlog''.

CAO Oradea: Egri - Varodi, Letan, Tenche, Man, Costea ('79 Ardelean), Haș ('83 Török), Hosu ('72 Amir), Blăgea ('62 Balog), Ciocan, Pașca. Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

Viitorul Borș: Verdeș - Pechy ('46 Popa), Ienciu, Foia, Badea, Humadi, Waritz ('75 Borzescu), S, Zadori, Em. Zadori, Giura, Tătar. Antrenori: Lucian Stance, Zsolt Marton

Arbitri: Pirtea Andrei - Bogdănel Alexandru, Urs George Cătălin

Observator AJF Bihor: Nagy Cristian