Spectrul rezultatului negativ, după 3-0 la pauză cu CS Diosig, a plutit câteva clipe deasupra Stadionului „Iuliu Bodola” la meciul cu CS Mădăras, dar în cele din urmă alb-verzii s-au impus clar, scor 4-1.

În fața unei asistențe mai reduse ca de obicei, probabil datorită orei matinale, dar pe o suprafață de joc impecabilă, CAO a predat o lecție de fotbal în prima repriză în fața echipei din Mădăras spre deosebire de mitanul secund care a fost modest. Club Atletic Oradea a practicat în prima repriză un fotbal extrem de combinativ, „à la Barcelona'', probabil posesia era undeva la 75%. Din păcate viteza de joc nu a fost cea mai potrivită și din această cauză „urmările'' pe tabela de marcaj au fost destul de modeste. Oaspeții au apărut doar meteoric prin careul gazdelor, la una dintre aceste apariții, Pușcaș a trimis cu boltă peste portarul Egri, dar și peste poartă. Oaspeții au mai vizitat doar o singură dată careul gazdelor, fără rezultat. În rest gazdele au controlat în totalitate repriza, dar situațiile de gol s-au concretizat abia în minutul 28, la o fază în care s-a șutat în mod succesiv la poarta Mădărasului, însă oaspeții nu au reușit să îndepărteze pericolul, iar mingea a ajuns într-un final la puștiul Patrick Blăgea, care a trimis mingea în plasă din careul mic. În minutul 34 golgheterul S. Ciocan a luat o minge pe cont propriu, s-a apropiat până la vreo 25 de metri de poarta oaspeților și a șutat excelent, cu dreptul, mingea poposind în plasă, fără speranță pentru portarul Balaj care a avut câteva intervenții curajoase în timpul meciului. Până la urmă repriza se va încheia doar cu scorul de 2-0 în ciuda unei dominări cvasi-totale a „vulturilor verzi''.

Jocul gazdelor și-a pierdut din acuratețe în repriza secundă

Cum ne-am obișnuit deja în ultimul timp, repriza a doua a fost modestă pentru alb-verzi. Pentru început partitura părea să continuie după scenariul primei reprize mai ales că în primul minut de la reluare CAO a majorat scorul la 3-0. După o combinație prelungită dintre Costea, Ciocan și tânărul Blăgea, la capătul fazei a fost găsit într-o poziție prielnică Balog, care a trimis cu latul în plasă din apropierea porții oaspeților. Astfel Adrian Balog și-a încununat evoluția bună meci de meci în care a fost „furnicuța'' de la mijlocul terenului. Apoi oaspeții au început să ne arate că știu și ei fotbal. Combinațiile lor pe la mijlocul terenului au început să fie din ce în ce mai reușite, iar aparițiile lor, „nepoftite'', în careul gazdelor, din ce în ce mai dese. În minutul 62 s-a petrecut faza cea mai controversată a meciului. La o deschidere în adâncime pentru Pușcaș, acesta a scăpat singur spre poarta gazdelor, iar portarul Egri, ieșit la 20 de metri de poarta proprie, l-a agăţat cu piciorul pe atacantul Mădărasului. Arbitrul a sancţionat faza, dar i-a acordat doar cartonaș galben lui Egri, când probabil se impunea unul mai colorat.

CS Mădăras va reuși până la urmă să înscrie un gol meritat în minutul 83 prin Lezeu. La această fază, fundașii orădeni au avut parcă plumb în picioare la driblingurile lui Pușcaș și apoi Lezeu care a trimis în plasă. Un gol meritat, mai ales că în minutul 67 Lezeu a mai avut un șut, de la 18 metri central, în bara interioară laterală, dar care a revenit surprinzător înapoi în suprafața de pedeapsă, fără alte urmări. Doar un minut au apucat oaspeții să se bucure de golul de onoare, fiindcă în minutul 84 Costea a pătruns decis pe stânga, presărând în urmă câțiva adversari până aproape de linia de fund și de la circa 20 metri a întors mingea în careul mic unde la întâlnirea cu balonul a apărut Pașca, atacantul redirecţionându-l spre plasa porții Mădărasului, ridicând scorul la 4-1.

Cu aceste două victorii „legate'' din ultimele etape, Club Atletic Oradea a reintrat oarecum în grafic. Urmează pentru orădeni, în Sămbăta Mare din Săptămâna Patimilor, să susțină un meci greu la Valea lui Mihai cu singura echipă care a reușit, până acum, să-i învingă pe propriul teren în acest campionat.

CAO Oradea: Egri - Amir, Letan, Alungi, Panti, Balog ('60 Török), Tenche ('72 Pașca), Costea, Blăgea ('57 Ardelean), Ciocan, Laszlău ('46 Haș). Antrenor: Florin Fărcaș

CS Mădăras: Balaj - Vinter, David ('55 Nistor), E. Pop, Chișe, Slovac ('56 Mughiuruș), Lupuț, Buzgău ('60 Șerban), Pereț, Lezeu, Pușcaș.  Antrenor: Lorand Kadar

Arbitri: Bulzan Andrei Ovidiu - Ciuciu Adrian Călin, Ilie Diana

Observator AJF Bihor: Gallovits Ştefan.