CAO a pornit din postura de favorită în această partidă, însă jocul său modest și arbitrajul de-a dreptul ostil a privat-o de un rezultat care să-i mărească șansele la promovare. În afară de „mica ciupeală'' caracteristică unui arbitraj ostil, brigada de arbitri a acordat un penalty gratuit în favoarea sătmărenilor și a scos „cu mâna'' un altul din careul oaspeților care trebuia să fie în favoarea orădenilor.

Jocul combinativ, uitat la vestiar

Am fost obișnuiți ca echipa orădeană să-și domine adversarii printr-un joc elaborat, combinativ, țesătura de pasă, iar în urma acestui gen de joc și-a asigurat supremația în fotbalul bihorean, mărturie stând punctele acumulate și numărul mare de goluri înscrise. Tinerii jucători alb-verzi se pare că au uitat acest gen de joc pe perioada pandemiei. Evoluția lor, încă din startul partidei, a fost una precipitată, cu numeroase pase greșite, cu unele mingi bubuite în față, probabil fiind marcați și de puțin trac. Oaspeții de ieri (CAO a fost organizatoarea) au jucat simplu, cu intrări la minge mult mai decise, cu contraatacuri tăioase și când a fost cazul să se tăvălească pe jos ca să impresioneze arbitrajul au făcut-o fără sfială.

În prima parte s-a jucat confuz

Întâlnirea a început cu un joc destul de confuz de ambele părți, iar după o reluare spectaculoasă peste transversală din semifoarfecă a lui Iacob, a urmat faza golului din minutul 6. Atunci, după un corner repetat al lui B. Nylvan, balonul a ajuns în mijlocul careului de 6 metri unde fundașul Vădan s-a înălțat peste toți jucătorii trimițând, cu o frumoasă lovitură de cap, balonul în plasă, după ce a profitat de un marcaj lejer. Fazele mai importante ale primei părți s-au consumat în minutul 10 când D. Costea, din poziție centrală, a trimis peste poartă și, în minutul 28, când B. Nylvan, bine deschis în adâncime, a scăpat singur cu V. Ghețe care a avut o intervenție uimitoare la o minge pe care toată lumea a văzut-o în plasă. Spre finalul primei reprize, jocul „vulturilor verzi” părea a fi în revenire, însă scorul a rămas neschimbat.

Unități de măsură diferite pentru arbitri

Actul secund începe din nou cu o bravură a lui V. Ghețe care scoate în lateral, printr-un plonjon spectaculos, un șut energic al lui R. Ritli. De altfel, având câteva intervenții salvatoare, portarul Ghețe a părut a fi cel mai sigur pe el din tabăra orădenilor. În minutul 51 a venit prima fază controversată a meciului. Atunci, la o simplă talonare a lui D. Stan la Chitaș, acesta din urmă s-a aruncat ca electrocutat la pământ țipând ca din „gură de șarpe'', iar arbitrul, care parcă atât a așteptat, a indicat punctul cu var. Penalty-ul acordat cu atâta larghețe a fost transformat de Scvarczkopf care a șutat pe centrul porții, cu puține emoții. Și ca dovadă că arbitrul central Mircea Ardelean a avut două unități de măsură în această partidă a fost cealaltă mare fază controversată a întâlnirii. În minutul 63, după o pasă a lui Dobrescu, M. Hosu este lovit imprudent peste picior de R. Ritli, în interiorul suprafeței de pedeapsă cu 0,5 metri, însă centralul partidei mută fără jenă balonul, tot cu 0,5 m, în afara careului, refuzând un penalty clar ca lumina zilei spre consternarea taberei orădene. Dobrescu, intrat la pauză ca o speranță pentru alb-verzi, protestează și primește cartonaș galben. Acesta continuă protestele și primește direct roșu, probabil pentru injurii. Aici probabil s-a hotărât definitiv soarta partidei. Lovitura liberă executată de V. Ghețe rămâne fără rezultat. Rămași în 10, orădenii, debusolați, au încercat să se regrupeze, ba chiar să joace ceva mai organizat, însă, în minutul 68, au mai primit un gol. Atunci, la o aruncare de la margine, balonul a circulat pe ruta Chitaș-Scvarczkopf-Nylvan, ultimul, rămas singur cu V. Ghețe în față, l-a executat trimițând la colțul lung pentru 3-0!

Golul de onoare al „vulturilor verzi'' a fost înscris de M. Hosu în minutul 78, acesta trimițând cu latul pe lângă Curileac, după o deschidere „printre'' a lui A. Lezeu. O altă combinație bună a sătmărenilor îl pune în situație ideală de șut pe Portik, dar Ghețe are din nou o intervenție uimitoare. Partida se termină într-o ușoară notă de dominare a orădenilor.

Doar șanse teoretice de promovare

În continuare CAO va susține al doilea joc din mini-grupa de baraj, duminică, 9 august, de la ora 17:30, tot la Zalău, în compania campioanei din Liga 4 Cluj, Someșul Dej. Speranțele de promovare ale echipei orădene s-au redus simțitor. Locul al doilea în mini-grupă i-ar putea asigura un loc, în anumite condiții, în liga a III-a. O victorie la un scor cât mai consistent în partida de duminică ar fi importantă.

CAO Oradea: Gheţe – Jurcă, Letan, D. Stan, Panti ('53 Ioviţă), Haş cp. ('75 Cr. Copil), Tenche ('53 Cherman), D. Costea, A. Iacob ('46 Dobrescu), A. Lezeu, M. Hosu. Antrenori: Florin Fărcaş și Dorin Mihuț

CSM Satu Mare: Curileac – V. Ţoca (min. 63 Cadar), Vădan (`84 Jakab), Simon, Ionescu, B. Nyilvan. I. Scvarczkopf cp, R. Ritli, Portik (`81 Faur), Tincău, Chitaș. Antrenor: Zoltan Rotli

Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla şi Alina Mihoc (toţi din Arad)

Observatori FRF: Cristian China și Traian Marchiș (ambii din Baia Mare)