Desfășurat pe terenurile de tenis de câmp din incinta Bazei Sportive „Antonio Alexe”, Campionatul Național U16, proba individuală, va avea în penultimul act doar un reprezentant al Bihorului. Mihai Lungu este singurul orădean care va juca astăzi în semifinale deși pe tabloul principal al competiției patru reprezentanți ai CSM Oradea se aflau printre capii de serie.

Rând pe rând trei dintre cei patru sportivi legitimați la CSM Oradea au părăsit turneul care se desfășoara în această perioadă pe terenurile din vecinătatea Arenei „Antonio Alexe”. Aceștia au avut ghinionul să întâlnească niște adversari în mare formă, toți calificați în semifinale. Cel dintâi care a părăsit întrecerea, chiar din primul tur, a fost Zoltan Teszari jr., cap de serie numărul 5, acesta fiind învins 3-6, 6-0, 6-3 de către Dragoș Cazacu (Asociația Tenis Club „Bright”), sportiv necotat printre capii de serie. Următoarea reprezentantă a CSM Oradea învinsă a fost Patricia Goina. Deși era cotată ca favorită numărul 2, aceasta a fost învinsă fără drept de apel, 6-1, 6-2, de către Ștefania Bojica (Academia Sever Dron București), jucătoare necotată printre capii de serie. Cea din urmă care a ieșit din concurs a fost Floriana Popovici, favorita 5, învisă fiind cu 6-3, 6-3, în sferturile de finală, de către Maria Ciubotaru (CSM Focșani), cap de serie numărul 3.

Mihai Lungu, în cea mai bună formă sportivă

Jucătorul orădean aflat în cea mai bună formă este Mihai Lungu, cotat ca favorit numărul 7. Acesta s-a calificat în penultimul act al competiției după ce a trecut rând pe rând de Vlad Roman (Viva Tenis Club), scor 6-4, 6-7 (6), 6-0, Mihail Pop (Elite Târgu Jiu), scor 4-6, 7-5, 6-1, și David Gheorghe (Dinamo București), cap de serie numărul 2, scor 7-5, 7-5. În penultimul act al competiției, Mihai Lungu va juca împotriva lui Alin Fătu (Tenis Club București), cap de serie numărul 3, într-o partidă care se va desfășura astăzi, nu mai devreme de ora 12.00, pe terenul 1 din incinta Bazei Sportive „Antonio Alexe”. Programul celorlate trei jocuri din semifinale arată astfel: Alexia Todoni (CSM Timișoara – favorită 6) – Maria Ciubotaru (CSM Focșani – favorită 3) astăzi, de la ora 10.00, pe terenul 1, Alexia Mărginean (Dinamo București – favorită 4) – Ștefania Bojica (Academia Sever Dron București) astăzi, de la ora 10.00, pe terenul 3, și Mihai Coman (Dinamo București – favorit 1) – Dragoș Cazacu (Tenis Club Bright), astăzi, nu mai devreme de ora 12.00, pe terenul 3.

Finalele competiției, la masculin și la feminin, se vor desfășura mâine. Întrecerea, care se desfășoara sub egida FRT, este organizată de către CSM Oradea în parteneriat cu RCS RDS. Arbtrul principal al turneului este Ioan Mărginean.