Singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, care a debutat în 2014, a ajuns anul acesta la a VIII-a ediţie. Cupa Nomad, organizată de clubul cu acelaşi nume, a fost prima etapă din 2021. Peste 160 de concurenţi din toată ţara s-au adunat pe linia de tragere.

Cea mai numeroasă participare au înregistrat-o categoriile de seniori arc tradiţional, barebow şi bowhunting. Clubul Sportiv „Redpoint" Oradea a participat cu opt sportivi. Lucian Suciu s-a situat pe locul al 2-lea la seniori olimpic (70 de metri), iar Patricia Moza a luat locul 1 la compound copile (30 de metri), alături de colegii ei Luca Bora (locul 1) şi Luca Suciu (locul 2). La primul concurs oficial din „cariera” de arcaş, Iulia Creţu s-a clasat onorabil pe locul 3 la barebow copii. De asemenea, aflaţi la primul lor concurs, Giulia Szalo-Mureşan, David Schmidt şi Mihail Trip au obţinut locul 4, 6 şi respectiv 9 la barebow copii (categorie unde s-a impus Luca Şuteu, cu 382 de puncte). Sebastian Boşca-David (Redpoint Oradea) a obţinut 390 de puncte la seniori barebow, categorie câştigată de Palfi Matyas (Menumorut Biharea). Tot Sebastian Boşca-David este şi câştigătorul medaliei de aur la proba specială de tragere la distanţă mare (100 de metri). Rezultatele CS Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea Liceului Sanitar, a unor sponsori precum şi a câtorva persoane cu suflet mare care au ales să rămână anonime. La arc compound seniori (50 de metri) s-a impus Daniel Vucetin (Timişoara), iar la arc tradiţional replică istorică, Balasko Sanyika, urmat de Toth Imre şi Andrei Zemba.

Etapa a 2-a a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, Cupa Redpoint, va avea loc în 26 iunie, în parcul Cetăţii Oradea, urmată de Cupa Phoenix (Săcueni, 29 august), Cupa „Győri Jakab" (Salonta, 2 octombrie) şi finala, Cupa Cetăţii (Oradea, 9 octombrie).