Desfășurat recent la Univeristatea Agora din Oradea, Campionatul Județean de șah clasic a avut drept câtigători la cele două categorii de vârstă doi clujeni.

Competiția, care s-a adresat exclusiv jucătorilor legitimați, a adunat la start 32 de competitori și s-a desfășurat în incinta Univeristății Agora din Oradea. Dintre aceștia, 14 au concurat în cadrul grupei de vârstă „copii sub 14 ani”, ceilalți 18 duelându-se în grupa „seniorilor”. Întrecerea, care face parte din calendarul Federației Române de Șah, a fost organizată de către Asociația Județeană de Șah Bihor (președinte Traian Miclea) în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor. În sprijinul organizatorilor au venit și doi iubitori ai „sportului minții”, Dan Carțiș și Koszta Imre, ambii oferind recompense finaciare performerilor. „Mulțumim domnilor Dan Carțiș și Koszta Imre pentru sprijinul finaciar acordat care a permis recompensarea celor mai buni șahiști”, a ținut să precizeze Ioan Mile.

Un maestru național a câștigat la seniori

Ritmul de joc a fost de 7 runde, în sistem elvețian cu 60 de minute pentru fiecare jucător, la copii, în timp ce la seniori s-a jucat tot în sistem elvețian cu 7 runde, o oră + 30 de secunde. Dintre cei 14 copii care au participat la această competiție, 5 sunt legitimați la U Agora Oradea și 4 la U Agora Ștei. Aceștia au fost recompensați cu un ceas de șah, 2 garnituri de șah, medalii și cupe. Pe primul loc în clasamentul general al copiilor s-a clasat Pop Blanca Maria (Potaissa Turda). Următorii clasați au fost în ordine Pataki Dragoș Ioan (loc 2 - Potaissa Turda), Eduard Jude (loc 3 - Agora Ștei) și Luca Diță (loc 4). La categoria 12 ani, cel mai bun a fost Denis Pop (Agora Oradea), la 10 ani pe primul loc a terminat Toth Șetfan, iar la 8 ani, cea mai bună a fost Mara Ferențiu. Întrecerea seniorilor a fost câștigată de către maestrul național Miron Ionel (Napocensis Cluj-Napoca), urmat fiind de către juniorul Ferențiu Raul (Cluj-Napoca) și Alexandru Boroș (U Agora). Prmul clasat a fost recompensat cu suma de 350 lei, al doilea a primit 200 lei, iar ultimul de pe podium a primit 150 de lei. A fost acordat și un premiu suplimentar în valoare de 100 lei pentru Marinel Mihincău (U Agora). Totodată Raul Ferențiu și Paul Diță au primit medalii pentru participarea în competiția seniorilor. Arbitrii turneului au fost Dan Raț (principal) și Ioan Mile (secund).