Selecționata României de polo a reușit să se califice în optimile Campionatului European care se desfășoară la Budapesta după ce au obținut un succes surprinzător 11-10 (3-3, 3-2, 2-0, 3-5) în dauna selecționatei Rusiei.

În ciuda eșecurilor suferite în primele două partide, 7-15 cu Serbia și 8-9 cu Olanda, evoluțiile tricolorilor nu au fost tocmai slabe astfel că rezultatul s-a văzut în duelul cu Rusia la finele căruia România și-a asigurat „biletele” pentru optimi. După cum o arată și scorurile pe reprize, tricolorii au gestionat bine prima parte a meciului, la jumătatea acestuia tabela de marcaj indicând 6-5 în favoarea României. La intrarea în secvența decisivă, selecționata noastră avea trei goluri avantaj (8-5) după reușitele lui Andrei Prioteasa și Mihnea Gheorghe din sfertul al treilea. Ultima parte a meciului a fost extrem de disputată, rușii reușind să se apropie în câteva rânduri la doar un gol diferență dar tricolorii au gestionat bine finalul de meci astfel că au izbutut să învingă și să se califice în optimile de finală unde astăzi, cu începere de la ora 20.00, vor înfrunta selecționata Greciei, a doua clasată din Grupa D. De menționat că România a terminat pe locul al treilea în Grupa B.

Doi sportivi ai CSM Oradea joacă la Euro

Penultimul gol al românilor din partida cu Rusia a fost marcat, din penalty, de către Vald Georgescu, sportiv legitimat la CSM Oradea, care a bifat peste 24 de minute în această confruntare în care a avut două șuturi și o recuperare. În precedentele două partide, elevul lui Dorin Costrăș la echipa de club a mai marcat 2 goluri, câte unul în dauna fiecărui adversar. Vicecampioana României la polo mai are un reprezentant la Campionatul European. Este vorba despre portarul Gojko Pjetlovic, cel care apără buturile selecționatei Serbiei, câștigătoarea Grupei B cu victorii pe linie care astfel și-a asigurat direct un loc în sferturile de finală ale competiției. Pjetlovic a fost în poarta Serbiei în duelul cu România.

România: Marius Țic – Cosmin Radu 2 goluri, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe 4, Andrei Prioteasa 2, Vlad Georgescu 1 (pen.), Tudor Fulea 1, Robert Gergelify, Nicolae Oanță, Alexandru Ghiban 1, Levente Vancsik. Selecționer: Athanasios Kechagias.