Din nou o victorie în stil de mare echipă a „vulturilor verzi”, dar care s-a conturat abia în repriza a doua după ce Victoria Avram Iancu a căzut fizic și probabil psihic.

„Și tu, Brutus...?'' („Et tu, Brute?”)

Dacă despre „puștimea” alb-verzilor și plăcerea acestora de a juca fotbal am mai relatat, trebuie să notăm că și pentru echipa „avrămeștilor”, care se află, se pare, în reconstrucție, au evoluat 5 juniori în această întâlnire. Dintre aceștia trebuie să remarcăm prezența lui Raul Păcurar, un „puști” de doar 14 ani care a avut o evoluție promițătoare. Titular în această partidă, el a avut o bună ocazie de a marca, spre finalul jocului, dar a fost stopat de un alt „puști”, C. Har (17 ani), portarul „vulturilor”, care a ferecat poarta propriei echipe în trei partide la rând, încasând un singur gol în acest sezon, în partida de debut. Pe unii dintre tinerii alb-verzilor îi regăsim și pe lista marcatorilor. Însă pentru ca realizările acestora să se împlinească a fost nevoie de munca asiduă a „veteranilor” Sg. Ciocan, V. Dobrescu sau C. Letan, care oferă stabilitate echipei. Originar din localitatea Avram Iancu, Sg. Ciocan nu a avut milă de avrămești răsucind pumnalul de trei ori în „trupul” prăbușit al echipei satului strămoșesc, contribuind și cu trei asisturi la golurile colegilor săi. Revenind astfel la statutul de golgheter al alb-verzilor, alături de tânărul N. Farcaș, deținut în sezoanele precedente de Liga a IV-a. Evident că, în acest caz, asocierea cu consacrata expresie a „Marelui Will” din tragedia „Iulius Caesar”, și folosită în subtitlu, are un rol simbolic... Sg. Ciocan făcându-și doar datoria de jucător profesionist în slujba propriei echipe. Despre evoluția sigură a căpitanului C. Letan am mai scris, aici însă trebuie să pomenim de eficiența lui V. Dobrescu care, în ciuda criticilor unora care poate nu prea înțeleg jocul, și-a asumat rolul de dispecer în construcția jocului și atunci când a fost nevoie nu s-a sfiit să coboare pe linia de fund oferindu-le mai tinerilor săi coechipieri posibilitatea de a zburda în voie spre jumătatea adversă.

Rezumatul meciului

Prima șarjă ofensivă le-a aparținut oaspeților în chiar primul minut de joc atunci când Al. Lobonț, beneficiind de o ezitare a fundașilor, a încheiat acțiunea cu un șut bun dar C. Har a respins spectaculos. A fost însă un simplu foc de paie fiindcă lucrurile au intrat pe un făgaș normal, cu gazdele la timona partidei. Astfel că după ce Dobrescu a izbit transversala în urma unei pătrunderi solitare în careu din partea stângă, în minutul 4, câteva minute mai târziu a venit și deschiderea scorului. Mingea a circulat pe ruta Bóné - Dobrescu - Sergiu Ciocan, acesta din urmă îndeplinind o simplă formalitate introducând balonul în plasă. Au urmat o serie de situații bune de a marca irosite însă pe rând de Bóné, Sg. Ciocan, Letan, fiecare de cel puțin două ori în prima repriză. În dreptul oaspeților putem să notăm doar o singură situație mai acătării, petrecută în minutul 24, când șutul lui Valkai a fost respins cu dificultate în corner de C. Har. Scorul a fost majorat înainte de pauză, în minutul 44, după o lovitură liberă bine bătută de Dobrescu. Balonul a trecut pe la I. Pop a ajuns la D. Bóné care, cu un șut în diagonală, a găsit colțul lung al porții adverse.

Dacă în primul act oaspeții au reușit, într-o oarecare măsură, să țină isonul cu orădenii, în partea a doua a urmat prăpădul pentru poarta lor. Rămași încă din prima parte fără experimentații Fl. Gale și A. Coste, apoi din minutul 56 și fără portarul Gurguța, toți trei accidentați, avrămeștilor le-a fost din ce în ce mai greu să facă față iureșului „mânjilor” alb-verzi. Primul gol al părții secunde a fost marcat de L. Criste după un corner executat de Sg. Ciocan, în minutul 52. Apoi i-a venit rândul lui Criste să-i ofere o pasă de gol lui Ciocan trei minute mai târziu. Iar în minutul 71, puștiul P. Torj a reușit și el să-și treacă numele pe lista marcatorilor după un asist al lui Ciocan. Bine lansat în adâncime de V. Negruțiu, nou-intratul R. Bodea a găsit și el drumul spre plasa porții adverse, în minutul 80. M. Abagiu a reluat în plasă după un asist, din lovitură liberă, al aceluiași Ciocan și, după ce un fundaș al oaspeților a „bărbierit” cu succes mingea în careu patru minute mai târziu. Sarabanda golurilor a fost încheiată în minutul 90 după un alt gol marcat de Sg. Ciocan, probabil jucătorul meciului. Au mai fost și alte situații de a înscrie nematerializate de gazde printre care și trei bare, astfel că scorul putea fi unul chiar mai drastic.

CAO va disputa, în etapa viitoare, derby-ul seriei pe terenul celor de la CS Bihorul Beiuș, iar Victoria va întâlni pe teren propriu echipa Unirea Roșia.

Marcatori: Sg. Ciocan '9 '55 '90, D. Bóné '44, L. Criste '52, P. Torj '71, R. Bodea '80, M. Abagiu '84

CA Oradea: C. Har - D. Pop, Ad. Mal ('56 D. Farcaș), C. Letan, M. Abagiu, I. Pop ('56 A. Catana), N. Farcaș ('73 V. Negruțiu), D. Bóné ('83 R. Bodea), L. Criste ('66 P. Torj), V. Dobrescu, Sg. Ciocan. Antrenor: Ciprian Dianu

Victoria Avram Iancu: G. Gurguța ('56 S. Milian) - Fl. Gale ('20 N. Sabău), A. Cureș, I. Avram, A. Valkai ('73 D. Nistor), A. Costea ('46 M. Avram), F. Kocsis ('73 I. Sabău), Fl. Buzgău, I. Apetroaiei, R. Păcurar, A. Lobonț. Antrenor. Florin Benea

Arbitri: Eusebiu Petru Irina - Cristian Bologan, Adina Moza

Observator AJF Bihor: Radu Bitea