Obligată, din cauza propriilor slăbiciuni, la încă un an de „penitență” în Liga a IV-a, echipa CA Oradea, staff-ul tehnic, conducerea clubului, dar și suporterii nu mai concep ca ceva să-i mai întârzie din marșul lor hotărât spre culmile fotbalului românesc.

Pentru că „cine se scoală de dimineață departe ajunge'', lotul echipei orădene s-a reunit încă din data de 10 iulie, la Stadionul „Iuliu Bodola”, sub comanda antrenorilor Florin Fărcaș și Dorin Mihuț echipa urmând, în prima fază, un program de readaptare cu efortul fizic trecându-se treptat la etapele pregătirii tehnico-tactice. Cu un program destul de riguros, pentru acest nivel, și cu cinci antrenamente săptămânale, echipa își încarcă „bateriile'' pentru a ataca de această dată prima poziție a clasamentului Ligi a IV-a după ce sezonul trecut și-a propus puțin (locurile 1-4) și cu puțin a rămas în final. Evident că după prima parte, a acumulărilor de ordin tehnico-tactice și fizice, urmează și partidele de verificare a cunoștințelor însușite.

5 amicale până la meciul de cupă

Surprinzător, dar primul meci amical din perioada de pregătire va fi unul „tare''. Club Atletic Oradea îl va disputa cu o echipă de nivel superior, și anume cu Békéscsaba 1912 Elöre SE, care activează în campionatul Ungariei la nivelul Ligii a II-a. Meciul se va juca în orașul Békéscsaba, mâine, de la ora 11.00, ora locală. Nu știm încă sigur, dar probabil că întâlnirea va avea loc pe Stadionul Kórház utcai, fieful echipei Elöre SE. Peste o săptămână, în data de 28 iulie,  „vulturii verzi'' vor mai poposi o dată pe pământ maghiar pentru o altă partidă amicală, de această dată la Tiszaújváros, unde va întâlni echipa locală care activează în NB III. Vor urma trei partide amicale cu colegele de eșalon, Unirea Livada (3 august), Universitatea Oradea (7 august) și Viitorul Borș (10 august). Locațiile nu au fost stabilite încă. Primul meci oficial CA Oradea îl va disputa în Cupa României, la data de 17 august, cu un adversar care urmează să fie stabilit.

Acelaşi lot în linii mari

În ceea ce privește lotul de jucători, în linii mari, este cel de la finalul sezonului trecut. La capitolul sosiri certe îl avem pe portarul Vlad Ghețe (CS Diosig), dar sunt în curs de finalizare tratativele pentru înregimentarea lui Victor Dobrescu (Crişul Sântandrei), Daniel Stan (CS Beiuș), Cristian Copil (CSC Sânmartin) și Alex Lezeu (CS Mădăras). De la centrul de juniori al CSM-lui s-au alipit lotului Nadin Herman, Loren Jovița și Andrei Farcaș.

Au părăsit echipa portarul Egri (din motive de studii), Ruska (Foresta Tileagd), Varodi (destinație necunoscută), M. Junc (Universitatea Oradea), Alex Junc (Unirea Livada), Alungi (probabil Viitorul Borș), Amir Hornfeck (terminat contractul). Probleme medicale nu sunt în cadrul lotului. Cu alte amănunte vom reveni pe parcurs.