„Vulturii verzi” vor întâlni în prima partidă, din dubla barajului de promovare, azi, de la ora 18.00, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, echipa CS Hunedoara.

 

CAO, în fața unui examen dificil

Iată că după o ediție de campionat, cu evoluții destul de oscilante, trebuie s-o recunoaștem, până la urmă, echipa orădeană și-a câștigat dreptul de a participa la barajul pentru promovare în eșalonul secund al fotbalului românesc. Însă acest examen se anunță a fi extrem de dificil pentru tinerii alb-verzi care se vor confrunta cu o echipă cu numeroși jucători experimentați, dar și valoroși pentru acest nivel. Atleticii orădeni au avut neșansa ca în calea lor să apară, probabil, cea mai puternică echipă a Ligii a III-a. Asta pe de o parte, iar pe de altă parte nici jocul tinerei formații orădene nu este prea convingător în acest moment al existenței sale. Astfel că speranțele suporterilor orădeni sunt destul de circumspecte în ceea ce privește șansele echipei favorite de a trece de această dublă de foc în duelul cu hunedorenii. Iar dacă despre echipa noastră știm cam tot ce este de știut, iată câteva informații și despre oaspeții de astăzi.

 

În luminile rampei, CS Hunedoara

Clubul CS Hunedoara a fost înființat în vara anului 2009 sub numele de FC Hunedoara pentru a menține în viață fotbalul hunedorean. Clubul nu are nicio continuitate legală cu Corvinul Hunedoara sau SC Corvinul 2005 Hunedoara. A reușit accederea în Liga III-a în sezonul 2010-2011. După mai mulți ani în care a ratat promovarea în Liga a II-a, în anul 2016, clubul hunedorean a fost exclus din eșalonul al treilea din cauza problemelor financiare. Astfel că în acel an clubul a fost reorganizat schimbându-și denumirea în CS Hunedoara și a fost înscris direct în Liga a IV-a fără drept de promovare în primul sezon (2016-2017).

Pentru a-și asigura promovarea în eșalonul doi, hunedorenii au făcut o serie de achiziții impresionante, aducând jucători experimentați, mulți dintre ei din ligile superioare. Cam toate aceste transferuri s-au realizat gratuit sau cu titlu de împrumut. Jucătorii mai importanți transferați pentru acest sezon competițional sunt: Andrei Hergheligiu și Sergiu Arnăutu (veniți de la Concordia, Liga 2), Laurențiu Buș (CSM Reșița, L 3), Alexandru Neacșa, Claudiu Giura și Andrei Roșu (CSC Șelimbăr, L 2), Adrian Bedea (D. Călărași L 2), Haralambie Mociu și Petre Simion (UTA, L 1), Antonio Vlad (Farul, L 1) sau Antonio Bradu (Rapid, L 1). Cu acești jucători, dar și cu alții, unii dintre ei străini (Garutti, Jairo), CS Hunedoara a defilat în acest sezon de Liga a III-a. Cifrele din clasament stau mărturie în favoarea hunedorenilor. Cu 73 de puncte adunate în urma a 23 de victorii, 4 egaluri și nicio înfrângere (golaveraj 87-25), CS Hunedoara se află într-un clasament ad-hoc al fruntașelor Ligii a III-a pe poziția a doua fiind depășită la golaveraj de lidera seriei a VII-a, CSM Reșița. Prima poziție a pierdut-o, în acest clasament de circumstanță, chiar în ultima etapă a playoff-ului după ce a remizat, scor 2-2, pe terenul Unirii Ungheni.

Rămâne să mai adăugăm că echipa de sub furnale își dispută întâlnirile considerate acasă pe Stadionul Michael Klein (16.500 locuri) din Hunedoara. Dar în acest sezon și-a disputat partidele de pe teren propriu în orășelul Simeria, fiindcă stadionul hunedorean a intrat în renovare. Însă partida retur de la baraj, după ultimele informații, se va juca la Hunedoara.

Așadar, acesta este „bau-baul” care se va ivi azi în fața „vulturilor” orădeni. Speranțe pentru o victorie orădeană sunt puține, dar important este că sunt, iar fotbalul ne-a oferit tuturor de-a lungul timpului destule surprize plăcute. De ce nu ar face-o și azi? Pentru aceasta ar trebui ca iubitorii fotbalului bihorean să încurajeze echipa, astfel ca tribunele orădene să fie bine înțesate, la ora meciului. Oaspeții vor fi însoțiți de o galerie zgomotoasă formată, se pare, din circa 100 de persoane. Ar fi frumos ca măcar la partida de acasă orădenii să domine fondul sonor.