Elevii lui sensei Gheorghe Toderici, reputatul karateka și antrenor beiușean, deținător al centurii negre 3 DAN, au participat, în weekend, la Campionatul Național de Ashihara Karate – proba de Kumite, competiție care a adunat la start peste trei sute de sportivi de la 22 de cluburi din întreaga țară. Delegația beiușeană, compusă din șaisprezece luptători, a avut un bilanț excepțional: douăsprezece medalii, dintre care una de aur, două de argint și nouă de bronz!

La competiția națională găzduită, în perioada 1-2 noiembrie, de urbea de sub Tâmpa, sportivii beiușeni care s-au numărat printre protagoniștii întrecerii au fost: Ioan-Ștefan Galea, campion național la categoria „Minus 18 ani”, Cătălin Brie și Ioana Voiț, care au urcat pe treapta a doua a podiumurilor de premiere la „Seniori”, respectiv „Tineret”, Gabriel Toderici, Alexandru Indre, Anamaria-Ioana Mihale, Robert Iga, Carla Horge, Giorgiana Galea, Alexia Capotă, Mihai Toderici și Mario Redac, deținători ai medaliilor de bronz. Rezultate meritorii au avut și ceilalți patru componenți ai lotului beiușean, Cosmin Demian, George Bat, Casian Laslău și Nicolas Toderici clasându-se pe locurile 4-6.

În plus, preciza sensei Gheorghe Toderici, titlul de cel mai tehnic sportiv al ediției 2019 a Campionatului Național de Ashihara Karate – proba de Kumite a revenit tot unui beiușean: Gabriel Toderici! Titlul obținut de Gabriel Toderici, cât și medalia de aur a lui Ioan-Ștefan Galea confirmă forma excelentă a celor doi karateka beiușeni, care anul trecut obțineau medaliile de bronz ale Campionatului Mondial de la Aktau (Kazahstan).

Interlocutorul nostru a prezentat și programul de pregătire al elevilor săi, ce se va finaliza cu examenul de grad din decembrie și la care va participa, la fel ca în anii trecuți, sensei Nicu Dascălu, unul dintre cei mai valoroși practicanți de arte marțiale din România.