Stadion: Vașcău

Spectatori: 113

Marcatori: Botan 66, Otvoș 70

Cartonașe galbene: Botan, P. Rădac, Cabău / Pleș

Cartonaș roșu: Chișvasi 56, lovirea adversarului fără minge

Biharea: Plisco – T. Rădac (81 Cabău), Tinca, P. Rădac, Sime, A. Varga, A. Micula, Deliman (50 George Cocoș), Botan, A. Sabău (64 Otvoș), Bulcău (81 Teglaș).

Delegat: Florinel Moș.

Crișana: Bronț (77 Matei) – Marian, Boroș, Berchei, Blidar, Pițigoi, Roman, Rogojan, Pleș, Cătișan, Chișvasi.  Antrenor: Ciprian Kerestesy.

Arbitri: Daniel Leuca, la centru – Alin Teușdea și Iasmina Chereji, asistenți.

Observator AJF: Gheorghe Pirte.

 

Prima apariție a „cohanilor” în acest campionat pe teren propriu a coincis cu o victorie fără dubii în fața unui adversar destul de incomod, care, însă, nu a putut face față iureșului gazdelor în partea a doua când, practic, s-a jucat soarta meciului.

Încă din startul partidei gazdele și-au arătat clar intențiile, acelea de a „acapara” punctele puse în joc, luând cu asalt poarta adversă, însă, în ciuda unor atacuri în valuri golul nu a venit în prima repriză, datorată lipsei de precizie a unor atacanți precipitați. După o serie de cornere și câteva șuturi pe lângă poartă a venit și prima ocazie mai clară la poarta orădenilor, dar A. Sabău (13) a irosit o mare ocazie, „copiat” fiind de G. Deliman (15, 21) cu două șanse nefructificate. Oaspeții au replicat, palid totuși, prin Chișvasi (26, 39) dar fără efect. Ocazia primei reprize a fost irosită de Botan (44) care a șutat puțin alături. O greșeală în lanț a vășcăuanilor nu a fost fructificată de Blidar (47), care a „prins” transversala în momentul când poarta era goală, iar replica gazdelor a venit imediat prin A. Sabău (48), G. Deliman (49) și Botan (50), care au ratat succesiv. Un gest necontrolat a lui Chișvasi (lovirea adversarului fără minge) a fost prompt taxat de centralul partidei care i-a arătat cartonașul roșu, iar vășcăuanii s-au instalat cu tot efectivul în suprafața adversă, reușind destul de repede deschiderea scorului, 1-0, prin „minusculul” Botan (65), care a înscris cu o lovitură de cap. După doar trei minute același Botan a fost faulat în marginea careului mic, de portarul advers, dar arbitrul nu a acordat lovitura de la 11 metri care s-ar fi impus. Totuși, gazdele au înscris golul liniștitor prin noua achiziție, Otvoș (70), care a stabilit scorul partidei, 2-0. De fapt vășcăuanii și-au completat lotul pentru această stagiune cu câțiva jucători tineri, printre care atacantul George Cocoș, care cu siguranță va ajuta mult echipa, ca și Otvoș, ambii puțin trecuți de 20 de ani, precum și Tinca, 25 de ani, un fundaș destul de sigur în această partidă. Chiar dacă au mai avut câteva oportunități de a marca, gazdele au trebuit să se mulțumească cu o victorie la două goluri diferență pe un final în care jocul a fost foarte fragmentat, fără ritm, în care oaspeții au refuzat lupta prin tot felul de artificii, taxate ca a atare de cei mai înfocați microbiști de lângă „Apa Boiului”, buni cunoscători a balonului rotund.