Anunțată cu „surle și trâmbițe'' ca o întâlnire cu o echipă de liga a II-a din orașul maghiar Békéscsaba, această partidă s-a transformat până la urmă într-o întâlnire de factură modestă, cu echipa a doua a clubului Bekescsaba Elöre. La finele partidei care s-a disputat pe cocheta arenă a echipei gazdă, CA Oradea a învins cu 1-0 (0-0) prin golul marcat de Patrick Gânțe, în minutul 75.

Din capul locului aș dori să menționez că nu trebuie să uităm nici măcar o clipă că echipa orădeană a jucat primul meci de pregătire și că a folosit câțiva jucători noi iar, evident, relațiile de joc nu s-au cristalizat încă. Acestea ar putea fi două dintre motivele care pot justifica parțial jocul modest prestat de echipa orădeană sâmbătă. Și după ce am precizat aceste lucruri, trebuie să spunem în continuare că echipa CA Oradea a întâlnit o echipă modestă, din liga a IV-a maghiară, dar care nu prea s-a ridicat peste nivelul unei echipe de liga a V-a din Bihor.

Mai multe ocazii în repriza secundă

CAO Oradea a dominat această  partidă, uneori cu autoritate , pe tot parcursul ei, dar a practicat un joc modest în compania unei echipe binișor sub potențialul celei orădene. În ciuda acestei dominări sterile și destul de haotice în prima repriză, în cee ce privește ocaziile mari din care se putea înscrie, scorul a fost de 2-1 în favoarea gazdelor. Alb-verzii au fost mai mult prezenți în careul gazdelor dar nu au reușit să găsească soluții realiste pentru finalizare iar contraatacurile declanșate de maghiari erau destul de periculoase. Rând pe rând Pașca, Ciocan și Haș au finalizat acțiunile noastre cu șuturi anemice. Unele dintre situațiile orădenilor, la poarta gazdelor, au fost rezolvate chiar în mod caraghios. Repriza a doua s-a jucat asemănător, cu deosebirea că ocaziile clare de gol s-au înmulțit în dreptul orădenilor, dar și gazdele au avut câteva situații în care portarul Ghețe a scos incredibil. Diferența pe tabela de marcaj a făcut-o până la urmă puștiul Patrick Gânțe care, cu mult sânge rece, a trimis balonul în plasă dintr-o poziție centrală în care a rămas singur cu portarul advers, în minutul 75. Antrenorul Florin Farcaș a folosit în această partidă tot lotul de jucători care a făcut deplasarea în Ungaria.

Următorul joc de verificare al orădenilor se va disputa duminică, 28 iulie, de la ora 17:00 (ora locală), în Ungaria, cu o echipă din Tiszaújváros.

CA Oradea: Ghețe ('89 Herman) - Copil, Letan, Daniel Stan, Panti, Lezeu, Haș (cpt.) Tenche, Costea, Ciocan, Pașca. Au mai intrat: Balog, Ardelean, Blăgea, Man, Jovița, Gânțe, Negru și Farcaș. Antrenor: Florin Farcaș.