Doar 10 puncte au făcut diferenţa între aur şi argint la Cupa Regională Grand Master organizată zilele trecute de unul dintre cele mai mari cluburi de tir cu arcul din Ungaria, Letizia Debrecen, la care a participat şi o sportivă legitimată la C.S. Redpoint Oradea. Bernadett Haragos a obţinut medalia de argint, deşi trage cu arcul de numai câteva luni.

Aproape 100 de tragători au participat la Cupa Regională Grand Master Letizia Debrecen, concurs combinat de target, field şi 3D. Sportiva orădeană a concurat la o categorie superioară, cadete, având de trecut de o ţintă target, 8 ţinte field din care 4 la distanţe cunoscute şi 4 necunoscute, şi 11 ţinte 3D cu distanţe necunoscute. Bernadett Haragos a reusit sa obţină 327 de puncte din 404 posibile, obţinând medalia de argint. Sportiva de pe locul I, Lőrinczi Réka, a tras cu doar 10 puncte mai mult, pentru medalia de aur.

Tirul cu arcul la ţinte 3D este un mod de relaxare şi dezvoltare a abilităţilor de tragere în teren variat: în rampă, în pantă şi pe curbe de nivel. Acesta dezvoltă abilităţi de identificare a distanţelor de la punctul de tragere până la ţintă, chiar şi în zone împadurite. La competiţiile de acest tip participanţii sunt împărţiţi în grupuri mai mici şi se deplasează pe un traseu marcat de la o ţintă la cealaltă.

Următorul concurs la care vor participa arcaşii orădeni, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Tehnoprint şi Turism Felix, este Campionatul Naţional de 3D de la Cluj şi, la finele lunii, Campionatul Naţional pentru seniori şi juniori de la Aninoasa.