CS Tengo Salonta a încheiat anul 2019 cu rezultate excelente obținute de sportivii convocați la echipa națională de fotbal-tenis a României care a participat recent la Campionatul European, de la Szentes (Ungaria).

Dintre cei patru jucători salontani pregătiți de către antrenorul Vasile Sorean doi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Andreea Neag a fost performera lotului, cu cele trei medalii de aur și una de argint. Sportiva de la Tengo a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la triplu mixt (fete și băieți), categoria sub 21 ani, avându-l coechipier pe colegul său de club, Denis Purja. Tot Andreea a cucerit aurul la feminin, în proba de dublu și triplu, alături de multipla campioană, Anemaria Gherghel. Medalia de argint a câștigat-o la dublu mixt U21, alături de colegul său de club Norbert Lăzău, jucător de bază al echipei de juniori, cu care a ajuns în finală la două probe, dublu și triplu, ambele pierdute la mare luptă în fața Ungariei.

Finala de dublu a fost dramatică, decisă în setul decisiv, unde tricolorii au avut minge de meci, dar maghiarii au reușit trei puncte consecutive şi au întors soarta jocului. La dublu și la triplu, Norbert l-a avut coechipier pe Halász Dániel, legtimat și el la Tengo Salonta, care a mai participat ca rezervă și în proba de simplu, încheind pe locul secund după înfrângerea suferită în fața reprezentantului echipei maghiare.

Naționala României a fost protagonista Europenelor de la Szentes, cu opt medalii de aur: trei la feminin, două la masculin și trei la mixt (două la seniori și una la juniori U21) și cinci de argint (trei la juniori, unul la mixt, unul la seniori). Celelalte titluri continentale au fost cucerite de Ungaria (trei locuri 1 cucerite la juniori) și echipa Moldovei câștigând finală (seniori, proba de simplu), iar pe podium au mai urcat reprezentantele Danemarcei, Franței și Moldovei.

”Sunt rezultate bune, obținute prin muncă și perseverență. Mi-au plăcut mult disputele de la juniori și chiar dacă am pierdut finalele, băieții au dat totul. Așa e în sport, odată câștigi, alteori pierzi, dar pe lângă trofee, fair play-ul rămâne un factor determinant, care guvernează tenisul cu piciorul” – a comentat antrenorul Vasile Sorean, prezent la finalele disputate de elevii săi în cadrul Europenelor desfășurate la Szentes.